2023. augusztus 13., vasárnap

Ne hajolj el a Kegyelemtől!

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.
Zsidókhoz írt levél 12. rész 15. vers




Csak akkor lehetsz igazán önmagaddal kibékülve, ha engeded, hogy hit által Krisztus megbékéltessen a mennyei Atyával.
A reggel nem azért jön el, mert mi erőlteted, hanem egyszerűen azért, mert a nap feltűnik a látóhatáron.
A személyes életedben, családodban, gyülekezetben felmerülő problémák lelki eredetűek és csak lelki megoldások fognak segíteni ezeken.
A keserűség és sok más lelki gyermekbetegség igazi ellenszere, a hittel párosított, megnyitott Szent Biblia. Túl sok ember, család, gyülekezet ment már tönkre azért, mert testi keresztények, testi, az Isten szavával nem összhangban levő féligazságokat és gyakorlatokat erőltettek. Sok ilyen esetben azt láttam, hogy ezek a "vezetők" még arra az érettségre sem jutottak el, hogy a saját felelősségüket felvállalják. Egyszerűen elmenekültek abból a káoszból, amit ők maguk segítettek elő. Ugyanez igaz személyes életedre is. Saját magad haját húzogathatod, hogy kijöjj a gödörből, emert csak Isten tudna adni számodra valódi szabadságot.
Isten a problémáidat a gyökerüknél akarja megoldani. Nem ideiglenes és tüneti kezelést ad.
Az imádkozás, az alázatos lelkület, és az Isten Szentlelkének ereje és vezetése képes minden problémát megoldani életedben. Ehhez pedig az szükséges, hogy ne a házastársad, gyermeked, munkatársad, testvéred vagy más ember életében akarj változást elsősorban. Nincs befolyásod csak saját életed felett. Isten rád bízta a döntés felelősségét és bárhogyan is döntesz, viselned kell a döntéseid következményeit.
Olyan szomorú, hogy sok ember, keresztény közösség erre gondol utoljára. Személyes elcsendesedés, Isten előtti bűnbánat és bűnvallás helyett inkább vezessünk be újításokat.
Nem a zene, nem a pszichológia, nem a politika, a koncertek fogják a közösségi és egyéni életedet rendbe hozni. Ezekre összpontosítani a személyes problémáid gyökeres kezelése helyett, az Isten Szentlelkének ereje által, olyan, mintha azt mondanád egy problémákkal küszködő házaspárnak, hogy cseréljék le az ágyneműjüket más színűre, rendezzék át a lakásukat és az meg fogja oldani a problémáikat.
A több pénz sem fog megszabadítani a lelki keserűségtől. Sokkal több pénzzel rendelkezünk, mint az 50 évvel ezelőtti keresztények, ők mégis megszégyenítenek minket ha rájuk gondolunk az áldozathozatalban, a hitben és az adakozásban is.
Isten azt szeretné, hogy a személyes életedben, gyülekezetedben a világ lássa meg az Ő munkáját és annak erejét, aki a leggyengébb szolgáit is győzelemre tudja vezetni kegyelme által.

IMA: Istenem, csak Rád van szükségem. Valódi megoldásokra, lelki megoldásokra, hogy a betegségeinket a gyökerénél kezeld Szentlelked által. Könyörülj rajtam, hogy ne csúfságára legyek nevednek, hanem dicsőségére. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...