2023. augusztus 28., hétfő

Vigyázz a "kis" bűnökre!

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. rész 9. vers



Talán te is voltál már úgy, hogy csoportokba osztottad a bűneidet. Azt gondolhattad, hogy vannak "ártalmatlan" bűnök, nagy bűnök, közepes bűnök és kis bűnök.
Lót felesége, amikor ki kellett menniük, a nemsokára elpusztuló Sodomából és Gomorából, néhány centit elmozdította a fejét, hogy még egyszer hátranézhessen. Hogy miért tette ezt? Mit sajnált? Talán a házát, az ott maradt értékeit, de az is lehet, hogy a barátokat, akik a városban maradtak. Nagy bűn néhány centiméterrel elmozdítani a fejedet? Neki az életébe került. Sóbálvánnyá változott.
Valóban vannak súlyos bűnök, de vigyáznod kell a kicsinek gondolt bűnök területén is. Ha ma nem rendezel egy szerinted kicsi bűnt, majd holnap elnézel még egyet, másik nap még egyet, eljön az idő, amikor már elviselhetetlenné válik az életed, környezeted. Vannak házaspárok, akik ezért kerülnek válságba. Nem valamiféle nagy, látványos bűn miatt, mint az árulás vagy megcsalás.
A sok-sok apró sérelem, amelyek nincsenek időben rendezve, hanem népies kifejezéssel élve "szőnyeg alá vannak söpörve", egyszer csak súlyos teherként, szakadékként, válságként öltenek testet. Hiszen a sok kicsi, sokra megy.
Ha Isten gyermeke vagy, új természetet kaptál, amely a Szentlélek által képes szembeszállni a tested által termelt bűnös vágyakkal, indulatokkal. Harcolj tehát a bűn ellen minden fronton, mert ha nem teszed, felül fog kerekedni életeden és káoszba fog taszítani.
Légy résen azokkal a bűnökkel, amiknek csak az elmédben engedsz néha-néha teret és azt gondolod, hogy ezekkel végül is nem ártasz senkinek. Ha nem számolsz le velük időben, akkor fogják megkeseríteni életedet, amikor nem is gondolnád.
Valld meg, bánd meg és Krisztus kegyelme által hagyd el felismert bűneidet. Így lelked biztonságban fog nyugodni Isten tenyerén.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy megígérted, ha megvallom bűneimet, akkor megbocsátod őket és megtisztítasz minden hamisságtól. Bízom Jézus Krisztusban és az Ő váltsághalála által kapott kegyelmedben. Erősíts meg, tégy éberré a mai napon is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...