2023. szeptember 14., csütörtök

Az igazi biztonság

Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!         4. Zsoltár 8. vers



Olvastam egy idézetet a békével kapcsolatosan: " Ahhoz, hogy békességed legyen, előbb fel kell készülnöd a háborúra." Napjainkban ez a mondás jut látszólag érvényre európai országok és a világ országai esetében is. Békepárti országok fegyverkezésbe kezdtek, mert fel akarnak készülni arra az időre, amikor a békéhez és szabadsághoz való jogukért harcolniuk kell.
Az iskolában már megtanulják a gyerekek, hogy aki erős, azt békén hagyják, a gyengébbek viszont könnyen mások céltáblájává válnak.
Akár észrevetted, akár nem, akár tetszik, akár nem, lelki háború zajlik és ha nincs biztos, erős oltalmazód, hamar a zaklatók és az élet körülmények áldozatává válhatsz.
Aki kezdi elveszíteni a lelki békéért folytatott nemes harcot, azt hamar uralmába keríti az aggodalom, félelem vagy akár a depresszió.
Isten neked is megadta vagy megadhatja a fegyverzetet, amivel megvédheted magad. ( Efézus 6:13-18).
Isten lehet a te páncélod és erőd. Bármilyen körülmények között vagy, imádkozz és higgy Isten szavában, mert Ő mindent tud és kezében tartja az egész világmindenséget.
Ha Isten veled, ki lehet ellened? Engedd Őt munkálkodni. Néha azonnali megoldást ad helyzetedre, máskor viszont nem a körülményeidet változtatja meg, hanem lassan-lassan téged változtat meg és ezáltal felül tudsz emelkedni a próbákon és a kicsinyes embereken.
Bármelyiket is alkalmazza esetedben Isten, ha az Ő gyermeke vagy, tudhatod, hogy az szolgálja leginkább javadat. ( Róma 8:28)
Dávidot, Isten felkentjét olyan sokat üldözték igazságtalanul. Pusztaságban, barlangokban bujdokolt és annyiszor megtapasztalta még a szabad ég alatt is: " Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek! "


IMA: Istenem, megvallom a mai napon, hogy nekem Te vagy az igazi biztonság. Kérlek téged segíts, támogass, vezess Szentlelked által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...