2023. szeptember 17., vasárnap

Teljes bizalom

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az Urat, és kerüld a rosszat! Példabeszédek könyve 3. rész 5-7. vers





Isten nélkül semmit sem tehetsz, de Istennel semmi sem lehetetlen. Az alázat azt jelenti, hogy tudod azt, hogy kicsoda Isten és azt, hogy te ki nem vagy.
Isten vezetni akar és irányt mutatni döntéseidben.
Azért teszi ezt, hogy megtapasztalhasd kegyelmét és jóságát.
Sokunk élete szükségtelen nehézségekkel megterhelt, mert ha belegondolunk, sokszor nem kerestük az Isten bölcsességét, nem voltunk nyitottak az Ő véleményére, egyszerűen csak a magunk eszére támaszkodtunk és azt tettük ami helyesnek tűnt az adott pillanatban.
Ha őszinték vagy önmagaddal, akkor talán el kell ismerned, hogy nem mindig vártál Rá.
Talán olyan is volt, hogy megkérdezted imában mit akar az Úr, hogy cselekedj, és ha nem azonnal jött a válasz, akkor úgy gondoltad a hallgatás beleegyezés, és mentél a saját fejed után, tetted amit helyesnek gondoltál.
Amikor Isten csendben van az nem beleegyezést jelent vagy engedélyt, hogy azt tedd amit akarsz.
A csend azt jelenti, hogy várj.
Ő vezet, de nem akkor amikor mi elképzeled. A saját időzítése szerint dolgozik.
Ne légy rest amikor az Isten Lelkének vezetésére kell várnod. Ne hidd, hogy eléggé bölcs vagy a saját életed vezetéséhez. Lásd be, hogy folyamatosan az Ő útmutatására szorulsz.
Tedd azt amit Jákob, mondd Istennek:
" Addig nem engedlek el, amíg meg nem áldasz engem. Addig nem engedlek el amíg nem adsz útmutatást, tanácsot. Mivel a Te tökéletes akaratodat akarom cselekedni, addig várok, könyörgök, kereslek, amíg kijelented azt nekem."
A kérdés az, hogy tényleg szeretnéd, ha Isten vezetne? Olyan sok ember ismeri Isten szavát, véleményét, útmutatását, de mivel igazából nem akar aszerint járni, addig telefonál, addig keres, kutat, amíg nem talál egy embert, papot, lelkészt, teológust, aki megerősíti abban, hogy Isten szavát "zárójelbe" tenni a helyes irány. Isten látja a szívemet és látja a te szívedet is.
Ha nincs meg benned a szándék, hogy Isten szava szerint járj, ne csodálkozz rajta, ha egyáltalán nem szól hozzád. 


IMA: Istenem, bocsásd meg, hogy életemben sokszor a magam eszére építettem, türelmetlen voltam és ezért hoztam felelőtlen döntéseket. Segíts, hogy várjak Rád és vezetésedre életem minden napján. Segíts, hogy a tökéletes akaratod tudjam cselekedni életem minden napján. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...