2023. október 9., hétfő

A legbiztosabb befektetés

 Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el.                                       Máté evangéliuma 6. fejezet 19-20. vers



Egy ember egyszer útra kelt hajójával egy olyan szigetre, amelyről azt hallotta, hogy a partján rengeteg gyémánt található, begyűjthető. Amikor partra szállt, azonnal meglátta, hogy a hír igaz. Kiszállt a hajóból elkezdte szedegetni a gyémántokat. A hősünk megtöltötte egyik zsebét, majd a másik zsebét is gyönyörű gyémántokkal, majd egy helyi lakos megkérdezte, hogy miért szedi azokat a gyémántokat? A hajós így válaszolt: " Azért szedem, mert ezeknek a köveknek nagyon nagy értéke van." A helyi csak mosolygott és azt mondta: " Talán ahonnan jössz igen, de nálunk magad is láthatod, hogy tele van vele a part és semmi értéke nincs. Ami nálunk igazán értékes, azok a kövek, amik egy másik szigeten találhatóak és kemény munka árán bányászhatóak ki."
A jövevény nem sokat tétlenkedett, hamar elkezdte bányászni, gyűjteni azokat a köveket, amik ránézésre olyanok voltak, mintha üvegből lennének és amiknek nagy értéke volt a szigeten. Néhány évtizeden belül nagyon meggazdagodott, mert sok követ gyűjtött össze és úgy döntött hazatér. A hajóit megrakodta a sok-sok üveg hatású kövel, amelyek nagyon értékesek voltak a szigeten. Időközben elfeledkezett arról, hogy ahonnan jött és ahova tart, ezeknek a kövek semmilyen értéket nem képviselnek. Amikor kikötött a hazájában, akkor döbbent rá a szomorú valóságra és arra, hogy a gyémántokból csak azt a néhány darabot hozta magával, amiket annak idején a két zsebébe szedett és amiket emlékbe elrakott magának.
Sok-sok dolog van, amik ebben a világban értékesek, de az eljövendő örökkévalóságban semmit sem érnek. Felhalmozhatsz nagy vagyont, csodás eredményeket érhetsz el, rangos díjakat zsebelhetsz be és nagy vagyont gyűjthetsz össze, de a halálod után ezek semmit sem fognak számítani.
A földön töltött időd korlátozott és csak egy átmenet az örökkévalóság felé tartva, amely a végleges állapot. Talán most nem tudod felfogni, de téged Isten az örökkévalóságra teremtett, tervezett.
Az emberi születéssel ellentétben, az, hogy hol, hogyan fogod tölteni az örökkévalóságot, a földi létben meghozott döntéseid fogják meghatározni.
A földön élsz és fontos, hogy Istenben bízva megtedd azokat a dolgokat, amiket erőd és képességed enged, hiszen ezen a földön pénzre és anyagi javakra is szükséged van, ezekkel pedig bánj felelősségteljesen, mert ha ezekkel sem tanulsz megbánni, akkor sosem bízzák rád majd az örökkévaló kincseket, de ne a hatalom, a mások téged magasztaló véleménye vagy a pénz által nyújtott hatalom és törékeny biztonság.
Van egy másik lehetőség is. Gyűjthetsz kincseket, amelyek talán itt a körülötted élők szemében nevetségesek, értéktelenek és értelmetlenek, de az örökkévalóságban nagyon is fontosak lesznek és amelyeket nem veszíthetsz el sosem. Hogyan? Kövesd Jézus Krisztust és válaszd naponként Isten tervét a saját terved helyett.


IMA: Istenem, szeretném bölcsen használni a földi életben kapott lehetőségeket, anyagi áldásokat, hogy hű kezelője legyek azoknak amiket rám bíztál, de segíts arra is, hogy naponként Krisztust és az Ő életemre vonatkozó tervét kövessem. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...