2023. október 10., kedd

A megrostálás haszna

Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd a testvéreidet! Ő így válaszolt: Uram, kész vagyok veled menni akár a börtönbe, akár a halálba is!
Lukács evangéliuma 22. fejezet 31-32. versek


Péter Krisztus tanítványaként azt bizonygatta, hogy ő már azon az érettségi szinten van, hogy akár az életét is oda tudja adni Krisztusért. Kétség nem fér hozzá, hogy Péter szerette Krisztust, de nem tudta, hogy a félelme nagyobb lesz kis idő múlva, mint a Krisztus iránt érzett szeretete és elköteleződése.
A Sátán kikérte őt és társait és legtöbben szét is széledtek, hogy beteljesedjen a jövendölés: " Megverem a pásztort és szétszélednek a juhok." 
János apostol azonban hű maradt Krisztusához egészen a keresztig. Mi történik akkor, ha a megrostálás után " tiszta búzának" találtatsz? Jön az őrlőmalom. Régen a malom két nagy követ jelentett amelyek közé bekerült a búzaszem és ezek a kövek amint összecsapódtak, a búzát összezúzták. 
Ez a folyamat fájdalmas és talán azt kérdezed magadtól ilyenkor: " Istenem miért engeded ezt meg? Miért törsz össze teljesen?" Pedig a búzából csak így lesz hófehér liszt. 
Hát nem azért imádkoztál, hogy Isten dolgozzon az életedben és tisztítsa meg a jellemedet? Isten ilyenkor éppen ezt teszi. Csak ezután gyúrhat a háziasszony a hófehér lisztből tésztát és csak ezután jöhet a tészta olajjal való megkenése.
Amikor ebbe a fázisba kerülsz, Isten fel tud kenni téged a szolgálatra és azt tapasztalod, hogy a Szentlélek ereje veled van, a kegyelem ereje megnyilvánul rajtad keresztül, az imádságaid meghallgatásra találnak. 
De ne feledd el, hogy sokan, akiket Isten felkent a szolgálatra, elestek, mert nem értették meg, hogy mi következik a felkenetés után. 
Voltak emberek, akik erővel és hatalommal hirdették Isten szavát, csodálatosan megnyilvánult a Szentlélek jelenléte és ajándékai életükben, jeleket és csodákat tett Isten általuk, de elestek, mert nem értették meg, hogy ezután jön a kemence. 
Csak a kemence után lehetsz kenyér. Jézus Krisztus azt mondta: " Én vagyok az élet kenyere." Ő pedig azt szeretné, hogy minden követőjét az Ő hasonlatosságára formálja át. 
Ha Jézus Krisztus pusztaságban volt, kísértést szenvedett, gondolod, hogy neked ezeken a szakaszokon nem kell keresztülmenned? De igen. Ha Őt követed, neked is keresztül kell menned ezeken. 
Érted, hogy Isten gyermekeként milyen folyamatokon akar keresztülvezetni Isten? 
Ha úgy érzed, hogy elestél, megbuktál, kiestél Isten rostáján, nem kell úgy maradnod. Van megtérést. És a megtérés után Istennek van további terve az életedre nézve. Ehhez nézz Jézusra és helyezd minden hited Őbelé és az Ő szavába. Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak mások. Ahogyan felemelte Pétert, úgy téged is fel tud emelni. 


IMA: Istenem, szeretnék jellemben Jézus Krisztusra hasonlítani egyre inkább. Tarts meg engem naponként azokban az eseményekben, folyamatokban, amelyeken keresztül meg akarsz tisztítani és saját képmásodra formálni. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...