2023. október 15., vasárnap

Az élet iskolája

Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.                                     Ézsaiás könyve 26. fejezet 3. vers



A történelemkönyveket lapozva, ha a királyokról olvasol, talán te is azt gondolhatod, hogy királynak lenni nagyon jó dolog lehetett. A király szava törvény volt, életről és halálról dönthetett egy személyben, nagy gazdagsággal rendelkezett és a körülötte levők állandóan versengtek a figyelméért és kegyeiért.
Eszembe jut egy király, akiről azt olvastam, hogy miután nagy győzelmet aratott, lakomát és ünneplést hirdetett ki a királyi udvarban. Egy hírnök azonban megérkezett az udvarába és sürgősen beszélni akart a királlyal. A király azt üzente a hírnöknek: " Ma ünneplünk. Minden más ráér holnap." Nem tudta, hogy a hírnök a király bizalmasai által tervezett merényletre akarta felhívni a király figyelmét. Mivel a királynak erre nem volt ideje aznap, a másnapot már sosem érte meg, mert a bizalmasai meggyilkolták.
Olyan sok embert hiteget a Sátán, lelkünk ellensége a következő módon: " Még megveszel egy házat, még összegyűjtesz x összeget, még valóra váltod ezt vagy azt a vágyadat, még megszerzed az előléptetést, és ünnepelhetsz, hátradőlhetsz. Élvezheted ahogyan a körülötted levők megünneplik sikereidet és onnantól kezdve az életed teljesen rendben lesz."
A valóság az, hogy éppen ekkor és ezekből fakadóan fognak jönni a támadások, nehézségek életedben.
Neked lehet az a vágyad, hogy megkoronázd önmagad, de körülötted az emberek többsége szintén erre vágyik. Éppen ezért minél nagyobb lesz a vagyonod, a hatalmad, annál többen lesznek körülötted olyanok, akik érdekből úgy fognak tenni, hogy támogatnak téged és olyanok is lesznek, akik sebeket akarnak majd okozni neked.
A jóléthez kevesebb ember tud helyesen viszonyulni, mint a szükséghez. Bármilyen életszakaszban vagy, megvannak a magad próbái, kísértései.
Lehetsz híres vagy a többség számára ismeretlen, lehetsz rendívül gazdag vagy rendkívül szegény, hatalmas vagy emberi mértékkel számolva jelentéktelen, a figyelmedet meg kell tanulnod Krisztusra összpontosítani.
Isten sosem mondta, hogy ebben a mulandó világban, ahol még egy ideig a gonosz tombol, kell keresned és megtalálnod a menyországot.
A boldogság és a megelégedés a lelkedben kezdődik azáltal, hogy átadod szíved Krisztusnak és tudatosan Őt koronázod meg minden körülmények között életedben. Ekkor válik igazzá, hogy az Isten országa, uralma benned van. Ezáltal egy olyan békességet kapsz, amely már nem a külső körülményeidtől függ.
Ha ma nem vagy elégedett életkörülményeiddel, ha megkapnád azokat a dolgokat, amikre vágysz, valószínű ugyancsak elégedetlen lennél.
Volt egy olyan időszak az életemben, amikor kitűztem magamnak egy összeget, amiről úgy gondoltam, ha azt meg tudnám keresni havi szinten, akkor csodálatos lenne minden.
Eljött a nap, amikor már havi szinten megkerestem azt az összeget, sőt eljött a nap, amikor már jóval többet kerestem annál, amit valamikor kitűztem magamnak és akkor jöttem rá, hogy nem a külső körülmények a lényegesek, nem az, hogy mivel rendelkezel vagy nem rendelkezel, hanem az, hogy Isten kezébe tudod-e tenni azt, amit kaptál és Őt akarod-e életed trónján látni Királyként?
Arra lettél teremtve, hogy kapcsolatot ápolj Teremtőddel és Megváltó Krisztusoddal. Amikor végre elkezdesz bízni Istenedben és elhiszed, hogy Ő mindent javadra munkál ( Róma 8:28), akkor tudsz végre megnyugodni és birtokba venni azt a belső békét, amiről a Biblia beszél. Dicsőség Istennek!


IMA: Istenem, szeretnélek Téged megkoronázni, naponként Királlyá és Úrrá tenni életem felett. Köszönöm a Te ajándékaidat, gondviselésedet, kegyelmedet, szeretetedet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...