2023. október 17., kedd

Minden nap egy ünnep?

Ne ujjonghassanak ellenfeleim, hogy ingadozom! Mert én hűségedben bízom, szívből ujjongok, hogy megsegítesz. Éneklek az Úrnak, mert jót tett velem. 13. Zsoltár 5-6. versek



Dávidot, aki Isten szerint való férfi volt és ezt nem ő vagy valamelyik jó barátja mondta, hanem maga Isten, ellenségek és nehézségek vették körül. Ebből a megtapasztalásból született ez a zsoltár, amely voltaképp egy szívből jövő imádság. Ebből az imádságból pedig az "éneklőmester" egy éneket szerzett. Miért volt Dávid nehézségek között, ellenségekkel körülvéve?
Alapvetően azért, mert Isten még tizenéves fiúként elhívta őt a juhok őrzése mellől és Sámuel próféta közreműködésével egész országának királyává kente. Sámuel volt az is, aki megmondta Saulnak, az ország akkor még uralmon levő királyának, hogy Isten elszakította tőle és családjától a királyságot és másnak adja azt. Ezután azonban még húsz év telt el. Saul a 20 év alatt nem a megtérésre törekedett, hanem arra, hogy megtartsa azt a királyságot, amit Isten már elvett tőle. Ezért döntött úgy, hogy embereivel együtt üldözni fogja Dávidot.
Mit tett Dávid, amikor öröme volt az Úrban? Énekelt és volt olyan, hogy táncra is perdült az Úr előtt. Mit tett Dávid, amikor nehézségek és ellenségek vették körül? Imádkozott és énekelt. Énekelt és imádkozott. Ezen megtapasztalásaival és énekeivel pedig ugyanerre ösztönözte népét is.
Életed legsötétebb óráiban is fényt gyújthat a lelkedben, ha emlékezel Isten ígéreteire, eddig megtapasztalt kegyelmére, gondviselésére és énekkel, imádsággal ünnepled ezeket.
Tudja, látja, hogy milyen tragédiákon, nehézségeken mentél vagy mész keresztül a jelen pillanatban és arra kér, hogy minden gondodat bízd Rá és hidd el, hogy Ő gondot fog viselni rád. Ha ezt teszed, akkor gondtalanul ünnepelheted Isten kegyelmét, jóságát és szeretetét. Amikor egy alapvetően gondterhelt világ, társadalom meglátja ezt, akkor rá fog jönni, hogy valami olyat kaptál Istentől, amire nekik is mindennél jobban szükségük van. Ezután csak rá kell mutatnod Krisztusra, mint az örök életre vezető "Ajtóra" és "útra", hogy elfogadva azt, Ők is részesülhessenek ingyen az Isten kegyelmének gazdagságából.

IMA: Istenem, szeretném a Te kezedbe tenni minden gondomat bízva abban, hogy Te gondot viselsz rám. Szeretnék emlékezni a Te jóságodra és kegyelmedre és dicsérni Téged, ünnepelni Téged. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...