2023. november 14., kedd

Felfoghatatlan lehetőség

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. Zsidókhoz írt levél 4. fejezet 16. vers




Képzeld el, hogy az országod elnöke vagy miniszterelnöke szánna rád egy teljes órát. Képzeld el, hogy kérhetnél is tőle valami olyat, amit természetesen nem ütközik törvénybe és ő teljesítené a kérésedet. Mit mondanál neki? Mit kérdeznél és főleg mit kérnél tőle?
Fel sem tudod fogni, hogy milyen nagy kiváltságot kaptál az imádságban rejlő lehetőségek által. A királyoknak Királya, az uraknak Ura, az elnökön Elnöke, a világmindenség teremtője és fenntartója. A tudomány, az idő, a föld összes törvényszerűsége, az időjárás, minden alá van rendelve Istennek.
Korlátlan hatalma van, minden élő Tőle függ és a világegyetem minden gazdagságával rendelkezik.
Olyan jelentéktelen vagyok, olyan jelentéktelen vagy az Ő nagyságához képest. Csoda, hogy egyáltalán tudomást vesz rólunk. Krisztus által lehetőséget biztosít minden gyermekének, hogy bemenjen imádság által az Ő jelenlétébe, kegyelmének királyi trónja elé és ezáltal kegyelmet és segítséget kapjon a szükség idején.
Isten úgy döntött, hogy saját magának állít törvényt és ezt nem is szegi meg: a szabad akarat törvényét. Szabad vagy sikert aratni, szabad vagy kudarcot vallani, szabad vagy Isten erejét kérni és abban bízni, szabad vagy a magad erejére támaszkodni.
Emlékezz erre akkor, amikor legközelebb azt kérdezed magadtól: " Miért engedi ezt Isten?"
Isten nem örül sok mindennek, ami történik, de megengedi, mert oly sok ember nem kér az Ő segítségéből.
Isten szüntelenül várja, hogy tanácsért fordulj Hozzá, de ha te nem keresed Őt és nem bízol a szavában, megengedi, hogy menj a saját utadon. Mennyivel másabb lenne ez a világ, ha megértenénk micsoda kiváltság Istent igazán keresni és az Ő akaratát cselekedni a körülményektől függetlenül. Óriási változások történnének a világban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy jöhetek Hozzád. Bocsásd meg, hogy nem fogtam fel, nem értettem meg, hogy mit is jelent az a nagy lehetőség, amit Krisztusban nekem ajándékoztál. Kereslek Téged. Tanácsoddal igazgass engem a mai napon is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...