2023. november 21., kedd

Ima mesterlövész képző

Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked.                                                 Máté evangéliuma 6. fejezet 6. vers



Ha szeretnél hatékony imaéletet, tanulj meg Krisztussal foglalkozni önmagad vagy mások helyett, a cselekedeteid indíttatása Istennel és ne emberekkel kapcsolatos legyen. A személyes céljaid helyett összpontosíts azokra a célokra, amelyeket Istentől kapsz. Ez nem is olyan egyszerű, hiszen a lelked ellensége, folyamatosan olyan embereket és helyzeteket hoz eléd, amelyekkel egyetlen célja, hogy elvonja a figyelmedet a lényegről.

A világi hadviselésben, a mesterlövész az, aki ritkán látható, nagyon távolról célba tudja az ellenséget és meg tudja zavarni annak terveit. Isten ma arra hív, hogy légy egyike ezen lelki "mesterlövészeknek". Menj be a "belső szobádba" és titokban imádkozz Atyádhoz. Titokban célozd meg lelked ellenségét és ne akard, hogy az emberek rád figyeljenek vagy téged elismerjenek ezért. Ha minden zavaró tényezőt kizársz, akkor nem fog elterelődni a figyelmed, hanem azokra a dolgokra tudsz összpontosítani, amelyek igazán fontosak.
Ne foglalkozz azzal, hogy gyakran keresztény berkeken belül is fejetlenség, pánik és meggondolatlanság lesz úrrá embereken. Te csak csendben, titokban, a mennyei Atyáddal való bensőséges kapcsolatot gyakorolva fejleszd lelki képességeidet, hogy te is ima mesterlövésszé válhass.


IMA: Istenem, a Szentlelked ereje és segítsége által szeretnék minden elterelést kizárni és csak Rád és a tervedre összpontosítani. Tégy engem hatékony imádkozóvá, aki titokban fejleszti lelki képességeit az Atyával való bensőséges kapcsolat által. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...