2023. november 20., hétfő

Célzott imádság

Ezért teljes bizalommal fordulhatunk Istenhez: ha az ő akarata szerint kérünk valamit, biztos, hogy meghallgat bennünket! János első levele 5. fejezet 14. vers



Egy katonatiszt épp lövészeten felügyelte a zöldfülű katonák lövészgyakorlatát. Egyik katona éppen mellélőtt, megállt a katona mellett a tiszt és miután végigmérte, elvette a fegyverét és így szólt:
" Fiam! Nem így kell lőni! Figyelj csak!" Ezzel célzott a fegyverrel és lőtt. A lövés nem találta el a céltáblát. A tiszt a katona felé fordult és így szólt: " Látod! Így lősz te."
Másodjára is nekirugaszkodott, de a második lövése sem találta el a céltáblát. Ismét ugyanazt mondta: " Látod fiam! Így lősz te!"
A harmadik lövés már talált, a tiszt pedig büszkén mondta: " Így lövök én." Majd visszaadta a katona fegyverét. Minden keresztény imádkozik vagy imádkozott valamikor. Talán te is imádkoztál már templomban, gyülekezetben, kórházi ágyon, krízishelyzetben, lefekvés előtt, evés előtt stb.
Az imádkozás módja és módszere is különbözik. Van aki azt hiszi, hogy az imádság csak rózsafüzérrel működik, mások szerint csak becsukott szemmel, megint mások szerint csak felemelt kézzel, mások szerint térdelve stb. az igazi. Vannak akik gyakori ismételgetéssel próbálnak "célba találni", mások hangos kiáltozással próbálják nyomatékosítani a mondanivalójukat. Ha jellemző rád, hogy a közösségben nagyon "tüzes" imákat mondasz, de amikor egyedül vagy szinte nem is imádkozol, akkor nagyon valószínű, hogy az imádságaiddal a környezetedet akarod lenyűgözni. Jó dolog az imádság, jó dolog, ha imáidat rendszeresen a Menny felé küldöd, de, ha előbb lősz és csak azután célzol, az sosem előny. Azt szokták mondani, hogy a harcban a figyelmetlen katona lesz az első áldozat.
Beszélsz Krisztus követéséről, de nem követed még Őt a gyakorlatban? Szeretnél Isten tervére összpontosítani, de legtöbbször a világ dolgai elvonják erről a figyelmed? Ha Isten harcosa akarsz lenni, akkor abba kell hagynod az azzal kapcsolatos agyalást, hogy mások mit gondolnak rólad. Kezdd el úgy élni életed, hogy tudatosul benned elsősorban Isten szemei kísérnek és nem az emberek szemei. Folyamatosan ellenőrizd, hogy mit miért teszel és igazodj Isten akaratához. Mindezt csak úgy tudod hatékonyan tenni, ha folyamatosan tanulmányozod Isten szavát és törekszel arra, hogy alkalmazd azt életedben. Ha szeretnéd, hogy imáid célba találjanak, helyezd a hangsúlyt az Istennel való kapcsolatodra, akaratának megismerésére és ne az ismételgetésre, érzelmeid mesterséges felkorbácsolására,elegáns szavak ismételgetésére azért, hogy lenyűgözd azokat, akik hallják imáidat.


IMA: Istenem, taníts meg engem célzottan imádkozni, hogy megtapasztalhassam milyen az, amikor akaratod szerint Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...