2023. november 25., szombat

Szentlélek nélkül nem megy

...hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.
Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.
Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 2-3. vers




Rengeteg érzelmi beállítottságú ember, arra vágyik, hogy a pünkösdi események ma is ugyanúgy ismétlődjenek meg.
A Szentlelket és jelenlétét csak érzelmi síkon tudják értelmezni.
Egy történetet hallottam, miszerint valaki szerszámüzletbe ment és kért egy fűrészt. Az üzletvezető elővett egy láncos fűrészt a polcról és elmondta, hogy az a legújabb típus, a legfejlettebb technikával, és garantálja, hogy naponta tíz köbméter fát is el tud vele aprózni az érdeklődő. A vevő úgy gondolta, hogy ez nagyon jó ajánlat, ezért megvette a fűrészt. Másnap visszament az üzletbe eléggé kimerülten és így panaszkodott: „Valami baj lehet ezzel a fűrésszel. Olyan keményen dolgoztam, ahogy csak bírtam és három köbméter fánál nem vágtam föl többet, pedig a hagyományos fűrésszel is fölvágok négy köbmétert egy nap". Az eladó nem tudta mire vélni a helyzetet, ezért a vevőt kihívta az üzlet raktárába és ott ellenőrizte a motoros fűrészt. Bekapcsolta és felzúgott a motor. A vevő felkiáltott: „Mi ez a zaj?" Ő szabad kézzel vágta a fát az új fűrésszel anélkül, hogy rákapcsolta volna az áramra, ilyen a keresztény életünk is, ha nem a Lélek hatalmával működünk és élünk naponta.
Mehatódhatsz, érzelmi extázisba eshetsz, de mit ér az egész, ha a mindennapokban nincs erőd, örömöd, lelki szabadságod stb.
Pontosan tudom, hogy mikor vett lakozást a Szentlélek életemben és azt is tudom milyen jelek és csodák követték ezt életemben, de arra vágyom,. hogy a Szentlélek folytonosan jelen legyen az életemben.
Nem olvasunk arról, hogy a Szentlélek más esetben is szélzúgással, kettős tüzes nyelvek formájában szállt volna le emberekre. Ettől függetlenül sok millió keresztény életében lakozást vett a múltban, lakozást vesz a jelenben és lakozást fog venni a jövőben is.
Ha életedben lakozást vett, akkor ne erőlködj tovább, hanem kösd magad a mennyei erőforrásra. Ezáltal Krisztus jelenléte valósággá válik életedben. Csak így lehetsz képes megítélni, hogy mi az Istennek jó és tökéletes akarata és csak így lesz meg a megfelelő erőd és indíttatásod, hogy cselekedd is az Isten akaratát.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Szentlélek nem látogatóba jött az emberiséghez Pünkösdkor, hanem itt is maradt és mai napig munkálkodik. Szeretnénk, ha minden egyes napon jelen lenne Szentlelked ereje, vezetése, tanácsa életünkben. Krisztus nevében kérünk erre, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...