2023. december 13., szerda

Az igazi Király

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek.
János evangéliuma 15. fejezet 13-15. versek





Hallottál olyan királyról, aki alattvalóit legjobb barátaiként kezeli? Hallottál már olyan királyról, aki lemondott királyi hatalmáról, előjogairól, kiváltságairól, hogy meghaljon az alattvalói helyett?
Olyanokról vezetőkről nap, mint nap hallunk, akik visszaélnek a kapott hatalmukkal, hogy saját, önös érdekeiket érvényesítsék. Talán még a keresztény világban is láttál, hallottál olyan vezetőkről, akik inkább hagyták darabjaira hullani a gyülekezetüket, egyházukat, csakhogy "megőrízzék "pozíciójukat.
Olyan vezetőket is láthatsz, akik elvárják, hogy a rájuk bízott emberek ezrei, százezrei vagy milliói életüket áldozzák értük.
Jézus Krisztus az igazi Király. Olyan jó Vele járni életutunkat. Vele minden dologgal szembenézhetsz: örömökkel, csalódásokkal, nehézségekkel.
Ez a csodálatos Király, csodálatos barát, sőt, Isten gyermekei számára királyi testvér, a szomorúságodat is örömre tudja változtatni, a legnehezebb megpróbáltatásaidból is békességet tud felragyogtatni.
Senki más nem képes erre. Ez a barátság a földi életed során bontakozik ki, de magában hordozza a Menny dicsőségét. Örvendezz hát ma és dicsőítsd ezt a csodálatos Királyt, barátot, testvért.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy gyermekeid számára ilyen csodálatos módon kínálod jelenléted, szereteted, barátságod, támogatásod. Segíts, hogy ma is kibontakozhasson ez az áldott kapcsolat életemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...