2023. december 5., kedd

Békesség Fejedelme

Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!                        Ézsaiás könyve 9. fejezet 6. vers



Ebben az évben különösen nagy hangsúlyt kap az emberiség békesség iránti igénye. Háború Oroszország és Ukrajna között és háború Izrael és a Hamasz terrorszervezet között. Országok fegyverkeznek, hadgyakorlatokat bonyolítanak le, hogy erejüket kinyilvánítva jelezzék: bármikor képesek síkra szállni, háborúzni azért, hogy megvédjék "békességüket és érdekeiket."
A békességért folytatott küzdelem zajlik a családok és egyének esetében is. Az igazság viszont az, hogy a Békesség Fejedelme nélkül, a békességed sem igazi, sem tartós nem lehet. Isten Igéje szerint, a békesség nem egy olyan dolog, amit megszerezhetsz és erőszakkal megvédheted, hanem a békesség maga Jézus Krisztus. A Krisztus által kínált békességnek pedig maga Krisztus jelenléte a garanciája. Kövesd hát Őt. Dicsőítsd hát Őt, a Békesség Fejedelmét.
Az Ő békességére van szükséged, ha szeretnéd, hogy Isten céljai megvalósulhassanak életedben. Talán néha szeretnéd azokat a "rövidítéseket" igénybe venni, amelyeket a világ kínál, hogy hamarabb célba érj.
Ha azonban ezek a "rövidebb utak" azzal járnak, hogy elvonják a figyelmed a Békesség Fejedelmének követéséről, inkább válaszd a nehezebb és hosszabb utat. Isten ma arra hív téged, hogy kövesd a Békesség Fejedelmét. Járj az Ő nyomdokaiban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Békesség Fejedelme emberré lett, azért, hogy felvehessem a lépést Vele és a nyomdokaiban járhassak. Szentlelked által támogass ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...