2023. december 4., hétfő

Hálatelt várakozás

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban. Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 19. vers

Talán ma elmondhatod, hogy annyi mindennel rendelkezel, amiről életed valamelyik napján talán még csak álmodoztál és azt sem tudtad elképzelni, hogy az álmodozásod valaha is valósággá válik. 

Sok-sok ember vágyik elsősorban arra, hogy nemcsak a szükségei, szükségletei, hanem a vágyai is mind teljesülhessenek. A jólét hamis evangéliuma ezt ígéri. Krisztust és az Isten úgy mutatja be, mint az anyagi jólét utáni "hab a tortán." 

A valóság éppen az ellenkezője. Isten a legcsodálatosabb ajándékát Jézus Krisztus által adta a világnak. A világban mégis oly sok ember várja úgy az ünnepeket, hogy  "csak" pénze és anyagi javai vannak.  Ezért nem terem hálát olyan sok emberi élet és emberi szív. A megelégedett és hálás élet a gazdag élet. Ez a gazdagság pedig Krisztus maga. Ő nem egy tartozék, vagy adalék, nem a "pont az i-re", hanem Ő a lényeg. Ha kinyitod előtte koldus életedet, akkor leszel igazán gazdag és hálás. Az adventi várakozásban figyelj oda a hálaadásra. Mindenek fölött és mindenek előtt légy hálás azért, hogy Jézus Krisztusban, a Szentlélek által Isten melléd szegődött és szerető szabadítód, egész életeden át kísérő barátod lett. 

Nem az az lényeg, hogy milyen sok vagy milyen kevés anyagi jóval rendelkezel ezen a világon, mert ha Krisztust elfogadtad, mérhetetlenül gazdag emberré váltál. Kezdd hát ezzel életed hála leltárját. Ha ezt gyakorlod, a hála mértéke növekedni fog életedben, ezek pedig Isten további áldásainak rád áradását fogják maga után vonni. 


IMA: Istenem, az adventi időszakban arra emlékeztetsz engem, hogy mennyire mérhetetlenül gazdag vagyok Jézus Krisztus által. A világi fények, csillogás, rohanás sokszor annyira megzavarnak, hogy nem látom a lényeget. Könyörülj rajtam. Szeretném gyakorolni magam a hálaadásban és a Benned vetett bizalomban. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...