2023. december 3., vasárnap

Félelem helyett öröm!

 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. János evangéliuma 3. fejezet 16. vers



Amikor az angyalok vitték a nyájaik mellett őrködő pásztoroknak a Krisztus születésével kapcsolatos örömhírt, az angyalok ezt mondták: " Ne féljetek, mert íme hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lessz." 

A Bibliában többször találod meg a " Ne félj!" kifejezést, mint bármely másikat. Ez a kedves, kegyelmes felhívás neked szól. Isten tudja jól mennyire hajlamos vagy félni, tépelődni és aggódni éppen ezért ma nem elítélni akar ezért, hanem inkább utat mutatni neked, hogy megtörhesd ezt az ártalmas berögződésedet. 

A félelem legjobb ellenszere az öröm. Minél nagyobb az öröm, annál biztosabb az ellenszer. A pásztoroknak "nagy örömre okot adó hírt mondtak".

Ne becsüld alá azt az erőteljes örömhírt, amit az evangéliumokban találhatsz. Térj meg bűneidből és bízd életed Jézus Krisztusra, mint személyes üdvözítődre. Ő képes megbocsátani minden bűnödet és új célt is akar adni életednek. A pokol helyett, a Menny felé vezető útra helyezi lábaidat. Ráadásként az Ő állandó jelenlétének örömét és békességét is neked ajándékozza. Advent első vasárnapján szánj időt arra, hogy elmélkedj a pásztoroknak címzett örömhíren. 

Ne feledd Isten csodálatos felhívását: " Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom, örüljetek!" 


IMA: Köszönöm, hogy van okom az örömre. Elsősorban nem a látható, mulandó, erkölcsi értelemben sötét világ ad okot az örömre, hanem Te és a Te üzeneted Istenem. Szeretnék elmélyülni a Tőled kapott örömben. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...