2023. december 7., csütörtök

Lelki fényözön

Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.              Korintusiakhoz írt második levél 4. fejezet 6. vers



A 2023-as év adventjén természetes, hogy a kirakatok, a házak, az udvarok fényözönben úsznak. Az emberi tudás, technika, sok eddig nehezen érthető, megfejthető jelenséget világossá tett számunkra. Csak egyetlen terület van, amelyen még mindig uralkodik a sötétség: az emberi lélekben. Hát nem lelki sötétség az, hogy egy másik bolygón talált, szabad szemmel nem látható sejtet életnek hívunk, de az anyaméhben fejlődő, szívdobogással rendelkező gyermekre azt mondjuk, hogy nem élő ember? Hát nem lelki sötétség, hogy a kereszténységet üres jelszavakká, filozófiává, politikai jelmondattá züllesztettük, miközben Krisztusnak hátat fordítottunk?

Hát nem lelki sötétség, hogy sajnálkozunk azon, hogy Krisztusnak és szüleinek nem volt hely a vendégfogadó háznál, miközben sokszor ma sem adunk helyet Neki időbeosztásunkban, költségvetésünkben, értékrendünkben?

Hát nem lelki sötétség, hogy beszélünk az örökkévaló értékekről, miközben újra és újra megtéveszt minket a gonosz és megkötjük Ézsaú üzletét: a mulandóért adjuk a maradandót. Hát nem lelki sötétség, hogy beszélünk az istenfélelemről, miközben sokkal jobban félünk, tartunk emberek véleményétől, mint Isten életünkkel kapcsolatos értékítéletétől?

Eljött az idő, hogy ezen az adventen, felragyogjon szívedben, lelkedben Isten dicsőségének ismerete. Ez a csodálatos, lelki világosságot és melegséget hozó ismeret, minden ismeretnél fontosabb.

Ez a mennyei világosság, megváltoztathatja gondolkodásodat, megtisztíthatja szívedet és még testedet is élettel töltheti meg. Krisztus szegénnyé lett, egy törékeny csecsemőben megtestesült és egy piszkos istálló jászlában feküdt, hogy az Ő arcán megláthasd Isten dicsőségének ismeretét.

A Betlehem sötét mezőin tanyázó pásztorok számára megnyílt az ég, a mennyei dicsőség, és hallották, látták az angyalok dicséretét. Hitre van szükséged, hogy lelked sötét egén felragyoghasson a Krisztus világossága.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus lett a világ világossága. Segíts, hogy ebben a világosságban kiteljesedhessen lelkem, életem. Krisztus nevében kérlek. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...