2024. január 3., szerda

Egyenesen a cél felé

Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Filippibeliekhez írt levél 3. fejezet 13-14. versek



Pál apostol a Krisztus követését többször hasonlítja egy versenyhez. Ma is vannak olyan futóversenyek, ahol a futás mellett oda kell figyelni a pályára elhelyezett akadályokra. Némely akadályokat át kell ugrani, megint másokat át kell ugrani.
Néha előfordul, hogy a futó miközben át akar ugrani egy akadályt, kicsit megbicsaklik vagy éppen el is esik, de nincs ideje másra csak arra, hogy felálljon és vegye a következő akadályokat. A célja ugyanis az, hogy győztesként érjen a célba.
Tudd meg, ha Krisztus követője vagy, akkor te is a hit versenypályájának részese vagy. Isten kegyelme, hogy Isten "benevezett" Krisztus által erre a versenyre.
Ha még a mai napon a földi létben vagy, akkor még te sem érted el a célt. Úton vagy. A versenypályának egy része már mögötted van és ha visszagondolsz a múltra, talán elbátortalanítanak az eleséseid.
A gonosz úgy rendezte be azt a világot, hogy elbátortalanodj a hit harcát illetően. Az a célja, hogy feladd a harcot mielőtt célba érsz.
Ne feledd el azt, amit Pál apostol nem felejtett el: Isten téged is elhívott egy bizonyos életküldetésre. Ami tehát mögötted van ne engedd, hogy megbénítson, ami előtted van, azt teljes erőbedobással "fusd meg", hogy a célba érésed után megkapd a Krisztus Jézusban nyert jutalmadat.


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy félretegyek minden akadályt, minden bénító körülményt és Krisztusra nézve meg tudjam harcolni a hit nemes harcát egészen a célig. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...