2024. január 2., kedd

Rendeltetésszerű használat

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. Efézusiakhoz írt levél 2. fejezet 10. vers



Minden egyes embernek vannak gyengeségei és vannak erősségei. Vannak bűnei és vannak erényei. Vannak dolgok, amiben tehetséges vagy és vannak dolgok, amit inkább másra bíznál, mert úgy érzed nincs hozzá adottságod. Vannak a személyiségednek is jellegzetességei. Az Interneten sok-sok olyan tesztet találhatsz, amelyeket ha kitöltesz, akkor hiteles képet kapsz a személyiségedről, erősségeidről, gyengeségeidről. Azt is megteheted, hogy egy ilyen teszten kapott eredményt kielemzed a házastársaddal, lelkipásztoroddal vagy valakivel, akiről biztosan tudod, hogy szeret, lelkileg érett és jót akar neked és megbízható. Isten arra teremtett téged, hogy az adottságaidat olyan módon kamatoztasd ebben az új évben, hogy azzal az Ő dicsőségére lehess. Ha rendeltetésszerűen akarod élni életed, akkor kezedbe veszed az életeddel kapcsolatos "használati utasítást" aminek a neve Biblia és elkezded olvasni a János evangéliumát. Imádkozhatsz is, hogy teremtőd értesse meg közben veled, hogy miként élheted életedet, mindennapjaidat rendeltetésszerűen. Ha ugyanis eltérsz Isten tervétől, semmi garancia nincs arra, hogy boldog vagy értelmes év lesz számodra a 2024. Akkor pedig nem is hibáztathatod a Teremtődet, mint ahogyan nem hibáztathatod a gyártót, ha a tőle vásárolt termék úgy romlott el, hogy azt nem rendeltetésének megfelelően használtad.
Gondolkozz el milyen adottságokat kaptál és légy nyitott azokat úgy hasznosítani, hogy jó cselekedeteidet látva, dicsőítsék a mennyei Atyádat.

IMA: Istenem, mutasd meg nekem, hogy üres fogadalmak helyett hol, hogyan és mikor hasznosíthatom életemet, adottságaimat a Te dicsőségedre. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...