2024. január 20., szombat

Hálaadás és kérés

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 6. vers



Isten Igéje ma arra hív téged, hogy ne aggódj semmiért, hanem imádságban és hálaadással fordulj a mennyei Atyához megosztva vele kéréseidet, szükségeidet. Ezek a szavak egyszerre hívó szóként szólnak hozzád és megnyugtatásként érkeznek szívedbe.
Szeretett testvéreim, Isten igéje ma arra int bennünket, hogy ne aggódjunk semmiért, hanem imádságban és hálaadással forduljunk az Atya felé minden kéréssel. Ezek a szavak egyszerre hívó szóként szólnak hozzánk és megnyugtatásként érkeznek szívünkbe.
A mindennapokban könnyű elveszni a gondok tengerében, és gyakran az aggodalom terhe nehezedhet rád. Talán egészségügyi problémákkal küzdesz, vagy anyagi nehézségekkel szembesülsz. Lehet, hogy az emberi kapcsolataidban felmerülnek konfliktusok, vagy éppen azon gondolkodsz, hogy vajon a jövőben mi vár rád?
Imádkozz hálás szívvel. Ez nem csak egy egyszerű kötelesség, hanem egy gyógyító és megerősítő cselekedet. Az imádság egy olyan szent pillanat, amikor a földi terhek és aggodalmak egy pillanatra háttérbe szorulnak, és szíved nyitottá válik Isten szeretetére és vezetésére. Az imádság nemcsak azért van, hogy segítséget kérj, hanem azért is, hogy megtapasztald az Isten közelségét, és elnyerd békéjét. Még a nehézségek között is találhatsz okot a hálára, mert tudhatod, hogy Isten mindent a legjobb irányba vezet.
Amikor hálaadással imádkozol, ne csak a boldog pillanatokra összpontosíts, hanem fedezd fel Isten áldásait a mindennapjaid apró dolgaiban is.
Ezért hát, legyen az imád és hálaadásod egy folyamatos párbeszéd Istennel, aki mindig kész meghallgatni, mindig kész vezetni, és mindig kész megnyugtatni téged az Ő végtelen szeretetével.



IMA: Mennyei Atya, Szeretnék hálát adni minden áldásodért és bizalommal feltárni kéréseimet Neked, miközben élvezem áldott közelségedet. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...