2024. január 19., péntek

Krisztus a hiteles példakép

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.                      Zsidókhoz írt levél 12. fejezet 1-2. versek



Tekints el egy pillanatra hétköznapjaid zajos gondolataitól és engedd, hogy Isten szava lelked mélyére hatoljon.
Vess egy pillantást Jézus Krisztusra, mint a hit fejedelmére és beteljesítőjére. A bizonyságtevők óriási fellege vagyis példája vesz körül téged is, ha olvasod történetüket a Szentírás lapjain, ezek a példák pedig téged is arra késztetnek, hogy tanulj, okulj belőlük és a te életedre is figyelj oda.
Ha magad is a hit embere vagy esetleg azzá akarsz válni, akkor tegyél le minden olyan dolgot, amely akadályozhat téged a lelki fejlődésedben. A válladra nehezedő bűntehertől is szabadulj meg.
Egy olyan pályán haladsz, ha a hit útján jársz, amelyet Krisztus taposott ki előtted és még oly sokan, akik Krisztus nyomdokaiban jártak. Ezen kívül a jelenben is sokan vannak, akik veled együtt haladnak ezen a pályán. Krisztus nemcsak a példaképünk, hanem egy mérföldkő a hit ösvényén.
Fizikai szemmel nem látjuk Őt, de lelki szemeinkkel látjuk Őt és arra ösztönöz minket, hogy mi is kitartással fussuk meg az előttünk levő pályát.
Krisztus útja nem a könnyebbik út. Vállalta a keresztet és az Ő keresztje számunkra is az engedelmességnek és az áldozathozatalnak szimbóluma lett.
Jézus Krisztus feláldozta magát az emberiség bűneiért és ezután célba ért, vagyis az Atya Isten jobbjára ülve jelezte, hogy Ő győzött és belépett az örök dicsőségbe.
Az Ő jelenléte és kegyelme segítsen téged abban, hogy mindig emelkedj a nehézségek fölé, és az örök élet reményében járd végig az utadat és érj be abba a dicsőségbe, amelybe Krisztus is beért.

IMA: Istenem, segíts nekem, hogy Krisztusra nézve, a rám nehezedő terheket letéve, fussam meg a hit pályáját és célba is érjek. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...