2024. január 18., csütörtök

Örvendezés és hála az Úr előtt

Jöjjetek, örvendezzünk az Úr előtt, ujjongjunk szabadító kősziklánk előtt! Menjünk eléje hálaadással, ujjongjunk előtte énekszóval! 95. Zsoltár 1-2. versek



Isten jelenlétében találhatod meg a valódi öröm forrását, mivel ő a szabadító Kőszikla, aki állandó és biztos alapot kínál az életünk számára.
A kőszikla képe biztonságot és védelmet sugall. Isten az a szikla, amelyre bizton állhatsz, aki sosem változik, és mindig megtart téged. Az öröm és az ujjongás nem azért van, mert életed problémamentes lenne, hanem azért, mert Isten hűséges és megtartó szeretete által szabadultál meg bűneidtől és annak baljós következményeitől.
A hálaadás nem csak arra való, hogy megköszönd az áldásokat, hanem arra is, hogy Isten jelenlétében felismerd az Ő szépségét, irgalmát és szeretetét. A hálaadás egy módja annak, hogy tudatosan ráébredj mindarra, amit Isten tett, tesz érted, és elismerd az Ő hűségét.
Az ének egyik kifejező módja az örömnek és a hálának. Az énekszó nemcsak szavakat és dallamokat jelent, hanem szíved mélyéről fakadó hálát és imát. Az éneklés lehetőséget teremt arra, hogy kifejezd örömödet és háládat Isten iránt.

A keresztény élet egy folyamatos meghívás az örömre, hálaadásra és ujjongásra az Úr előtt. Az Istenhez vezető út tele van áldásokkal és próbatételekkel, de mindig biztonságban állhatsz a szabadító kősziklánk, az Úr Jézus Krisztusban. Jöjj hát, örvendezz és ujjongj előtte, mert Ő méltó minden dicséretre és hálára!


IMA: Istenem, elsősorban Neked tartozom hálával de taníts meg kifejezni a hálámat azok felé is, akiket mellém adtál és őszintén szeretnek, segítenek és támogatnak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...