2024. január 17., szerda

Teljes Szeretet

A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. János apostol első levele 4. fejezet 18. vers



János apostol szavai által, a Szentlélek, a keresztény élet egyik fontos alapelvére hívja fel a figyelmedet.
Először is meg kell értened, hogy itt a nagybetűs szeretetről tehát Istenről van szó. Isten, aki a tökéletes szeretet, képes kiűzni a félelmet életedből.
A Szeretet ellentéte a félelem. A szeretet ereje képes legyőzni mindazt, ami próbál elszigetelni, megbélyegezni vagy rettegésben, bizonytalanságban tartani téged.
Ez a szeretet tehát nem egy érzelmi állapot, hanem maga Isten.
A félelem sokszor gyötrelemmel jár, korlátozza lehetőségeidet és szorongáshoz vezet. Isten szeretete, teljesen kiűzi a félelmet az életedből. Isten szeretete meghaladja a földi korlátokat és megvilágítja az utat, ahogy a Szentírás mondja: "Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. (Róma 8:38-39) Ez a szeretet biztos alapja annak, hogy ne a félelem uralkodjon rajtad, mert tisztában vagy vele, hogy Isten veled van.
Aki félelemben él, az nem lett tökéletessé a szeretetben. A tökéletesség itt nem azt jelenti, hogy hibátlan vagy, hanem azt, hogy hiszel Jézus Krisztusban és befogadod Őt életedbe, hogy kegyelme ereje folyamatosan megújítson és átformáljon Szeretete által. Az Isten iránti szeretetben való növekedés segít elűzni a félelmeket, és lehetővé teszi, hogy teljes szívvel élj az Isten szeretetében. Ezért hív téged Isten arra, hogy szabadulj meg a félelemtől, és engedd, hogy Isten szeretete uralkodjon szívedben. Amikor szeretetben élsz, a kapcsolataid, döntéseid és cselekedeteid is ezen az alapon nyugszanak. A szeretet nemcsak egy érzés, hanem Isten jelenlétének tapasztalása az életedben, amely megváltoztat téged és átformálja környezetedet. Az Isten szeretetében való élés által leküzdheted a félelmet.

IMA: Istenem, a Te drága jelenléted által megszabadítasz engem minden félelemtől. Szeretnék elmélyülni a Te szeretetedben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...