2024. január 16., kedd

Az érzelmek és a Szentlélek

A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. János evangéliuma 14. fejezet 26-27. versek



Az érzések néha olyanok, mint az óceán: mélyek, szélesek és néha kiszámíthatatlanok. Az életed során átéled az öröm, a szomorúság, a szeretet és a félelem különféle színkombinációit. Azonban, amikor az érzelmek viharba kerülsz, és a szíved nyugtalankodni kezd, akkor talán érdemes elgondolkodnod az érzelmek megbízhatóságának kérdésén.
Éppen ezért ígéri Isten neked a Pártfogó, a Szentlélek jelenlétét és munkáját. A Szentlélek nem csupán egy egyszerű trópusi sziget, ahol menedéket találhatsz az érzelmi viharok elől, hanem Isten maga, akit az Atya nevében küldött, hogy tanítson és eszedbe juttasson mindent, amit Jézus mondott.
Miközben az érzelmek gyakran változhatnak és megbízhatatlanok lehetnek, a Szentlélek által hozott békesség és vezetés állandó és biztos pont a változó körülmények, érzelmek között. Jézus kijelenti, hogy a békességét adja neked, de nem úgy, ahogyan a világ adja. A világ békessége gyakran múló és felszínes, a Szentlélek által hozott békesség azonban mély, szilárd és Isten kegyelméből fakad.
Az érzelmek változnak, de Isten Igéje és a Szentlélek által hozott békesség állandóak. Ezért, ha szíved nyugtalankodni kezd, és az érzelmek vihara elsötétíti életed egét, hagyd, hogy a Szentlélek vezessen téged az igazság felé. Ne hagyd, hogy a világ békessége hamis reményeket kínáljon neked, inkább tartsd szem előtt Jézus szavait: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."


IMA: Istenem, nem szeretném, hogy az érzelmeim, indulataim, életkörülményeim uralkodjanak rajtam. Én szeretnék uralkodni ezeken a Te Szentlelked ereje, tanácsa, békessége által. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...