2024. január 7., vasárnap

Isten megújító hatalma

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől. Rómaiakhoz írt levél 8. fejezet 1-2. versek



Képzeld el, hogy egy halálraítélt ember teljes kegyelmet kap. Nemcsak, hogy nem végzik ki, hanem törlik a bűnügyi nyilvántartásból és szabadon engedik. Teljesen "tiszta lappal" indulhat. MI történik akkor, ha ez az ember, jóllehet kinyitották a börtöncellájának ajtaját, de ő még mindig abban a tudatban él, hogy halálraítélt? Mi történik akkor, ha új ruhákat kap, de mivel még mindig abban a tudatban él, hogy ő rab, nem fogja lecserélni a ruháját?

Mi történne egy ilyen rabbal, ha kikerülne a való életbe? A hitéhez méltóan élne. Elkezdene tovább bűnözni. És éppen ez az ördög célja. Embereket, múltat, jelent, élethelyzeteket, dolgokat felhasznál arra, hogy kétségbe vond a Krisztus által kapott kegyelmet. Ha meg is vallottad bűneidet, ha őszinte bűnbánatot tartottál és magad mögött is hagytad a bűnöket, akkor is folyamatosan azzal akar elhitetni lelked ellensége, hogy te ugyanolyan szánalmas, bűnös rab vagy és esélyed sincs másra. Így ne is akarj mást. Folytasd csak a bűneidet ott ahol valamikor abbahagytad őket és fogadd el, hogy a lelkedet tekintve halálra vagy ítélve és vár rád a kárhozat.

Ha helyet adsz ezeknek az ördögi gondolatoknak, támadásoknak, arra ébredhetsz, hogy olyan dolgokért érzel bűntudatot, amelyeket már régen megbocsátott Isten. Ha pedig ez megtörténik, akkor ez könnyen a szégyen, a harag vagy a depresszió csapdájába eshetsz. Ha pedig nem vagy résen, akkor ezekből az érzésekből a lelked ellensége tökéletes falat húz fel közéd és Isten közé.

A gonosz módszere az, hogy bűnre csábít téged, majd miután engedsz neki, addig vádol, amíg a halálba nem kerget. Olvasd csak el Júdás árulásának történetét és annak következményét, hogy Júdás engedett ezeknek a halálos gondolatoknak. Az ördög célja, hogy értéktelennek lásd önmagad és emiatt elutasítsd Isten kegyelmét, szeretetét azért, mert nem tartod magad érdemesnek az üdvösségre. Ezek azonban hazugságok. Ha megbántad a bűneidet, rendezted azokat, ha elfogadtad hit által a Krisztus bocsánatát és felhagytál a megbánt bűnben, bűnökben éléssel, nyugodtan vállald fel. A lelked ellensége kiplakátolhatja az egész világot megbocsátott, Krisztus vére által eltöröl bűneiddel. A gonosz mindig alábecsüli Isten csodálatos kegyelmének erejét. Nézd csak a Bibliában hogyan nyilvánul meg a Sátán romboló munkája és Isten kegyelme: " Azután megmutatta nekem Jósua főpapot, aki az ÚR angyala előtt állt, meg a Sátánt, aki jobb keze felől állt, és vádolt őt. Az ÚR angyala pedig ezt mondta a Sátánnak: Dorgáljon meg téged az ÚR Sátán! Dorgáljon meg téged az ÚR Sátán, aki Jeruzsálemet kiválasztotta! Hát nem tűzből kiragadott üszkös fadarab ez? Józsua ugyanis piszkos ruhába öltözve állt az angyal előtt. Azután ezt mondta az angyal az előtte állóknak: Vegyétek le róla a piszkos ruhát! Neki pedig ezt mondta: Nézd! Elvettem a bűnödet, és díszes ruhába öltöztetlek téged. Majd így szólt: Tegyetek a fejére tiszta süveget! Akkor tiszta süveget tettek a fejére, és tiszta ruhába öltöztették, miközben az ÚR angyala ott állt. És így figyelmeztette az ÚR angyala Jósuát: Ezt mondja a Seregek Ura: Ha az én utamon jársz, és ha teljesíted, amit rád bíztam, akkor ítélkezhetsz házamban, és felügyelhetsz udvaraimra, sőt megengedem neked, hogy az itt állók között járj-kelj. (Zakariás könyve 3. fejezet) Ha vannak még bűneid, amiket dédelgetsz, titkolsz, mentegetsz, ideje őket bűnbánattal Isten elé hoznod, hogy megtapasztald Krisztus vérének szabadító, bűnt eltörlő, megújító erejét. A megbocsátott bűneid már nem rólad, hanem az Isten életeden megmutatott csodálatos kegyelméről tanúskodnak.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által, bűnbánat, bűnvallás és a Krisztus kegyelmében vetett hit által a Te értékes gyermeked lehet ma is bárki. Segíts, hogy felismerjem a gonosz hazugságait és engedjek a Te Szentlelked áldott késztetésének is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...