2024. február 10., szombat

Emlékezz Isten jóságára!

Emlékezzetek az ősrégi dolgokra, mert én vagyok az Isten, nincs más, Isten vagyok, nincs hozzám hasonló!
Ézsaiás könyve 46. fejezet 9. vers



Az ősrégi dolgokra való emlékeztetés nem pusztán történelmi visszatekintésre szólítanak fel, hanem az Isten jellemének és hűségének mélyebb megértésére is. Az Ő tettei, amelyeket a múltbankinyilvánított, kijelentik az Ő hatalmát, irgalmát és kegyelmét. Az ősrégi dolgok emlékeztetnek téged arra, hogy Isten mindig volt, mindig van, és mindig lesz – a teremtés kezdetétől az idők végezetéig.

Az Isteni kijelentés, "nincs más, Isten vagyok, nincs hozzám hasonló," az egy élő, igaz Isten alapigazságára utal. Ebben az egy kijelentésben láthatod Isten felsőbbségét és minden teremtménytől való egyedülállóságát. Nincs más olyan erő, istenség vagy hatalom, amely vele összehasonlítható lenne.

Ebben az igeveretben benne rejlik egy meghívás is, hogy ne csak emlékezz az ősrégi dolgokra, hanem cselekedjünk is ennek megfelelően. Az emlékezés ne csak az elmúlt események iránti hálát és tiszteletet jelentse, hanem inspirációt és bátorságot is szolgáltasson a jelen kihívásaival való szembenézéshez.

Az Istennel kapcsolatos emlékezés arra emlékeztet téged, hogy az Ő hűsége állandó, ígéretei megbízhatóak, és az Ő jelleme változatlan. Akármit hoz is az élet, Isten azonos marad – az Ő szeretetében, irgalmában és hatalmában bízhatsz.
Ebben az emlékezésben és az Isten hűségének elismerésében találhatod meg a békét és biztonságot. Az ősrégi dolgok megvallása az életed sziklaszilárd alapját képezheti, amelyen állhatsz, miközben az Isten iránti bizalommal és hűséggel haladsz előre.


IMA: Istenem, ma a Te életemben, környezetemben végzett csodáidról emlékezem. Szeretném ezeket megosztani másokkal és szeretnék erőt meríteni a Te csodás lényedből a mai napra is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...