2024. február 12., hétfő

Kiment a bajból

Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az ÚR. 34. zsoltár 19. vers



Az Ó- és Újszövetségben egyaránt találhatunk példákat a fenti igeversben megfogalmazott valóságra és az Isten iránti hűség által biztosított reménység erejére.

Az igazak szenvedése és próbatételei gyakran megpróbáltatások sorozataként jelennek meg életükben. Talán kísértésekkel, betegségekkel, veszteségekkel vagy más nehézségekkel szembesülnek. De az Ige folyamatosan arra hívja fel a figyelmünket, hogy bármennyire sötétnek is tűnik az út, Isten mindig ott van veled, és hűségesen  átsegít a viharokon.

Gondolj csak Józsefre az Ószövetségben, akit testvérei eladtak rabszolgának, majd hamis vádakkal börtönbe zárták. Mégis Isten által végül Egyiptom második embere lett, és nemcsak saját családja életét, hanem sok más ember éltét is megmentette. 
Jézus Krisztus maga volt a megtestesült igazság és szentség, mégis ártatlanul szenvedett és meghalt a kereszten. De az ő feltámadása nemcsak az Ő győzelmét jelentette a halál és a bűn felett, hanem az igazak számára is reményt adott arra, hogy az Úr minden nehézségből ki tudja őket menteni.
Az igazak szenvedése nem mindig azonnal vezet felemelkedéshez vagy szabaduláshoz. Gyakran hosszú és fájdalmas az út, de Isten mindig hűséges marad, és ígéretei biztosak. Ezért fontos, hogy a nehézségek közepette is ragaszkodj Hozzá, és bízz abban, hogy az Úr végül kivezet téged a sötétségből a fénybe.

Az igazságra való törekvés sosem mentesít a bajoktól, de az Úr mindig ott van, hogy átsegítsen rajtuk. Ezért légy kitartó, és hagyd, hogy Isten ereje munkálkodjon benned, hogy végül dicsőségére szolgálj és áldást hozz mások életébe is. 

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te neveled és tanítod megigazított, megszentelt gyermekeidet a bajok által is. Taníts engem bízni Benned minden körülmények között. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...