2024. február 13., kedd

Szabadon

Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. János evangéliuma 8. fejezet 36. vers



Az emberi természetünk hajlamos az elkövetett hibák, bűnök bilincseiben tartani minket. Az önzés, a harag, a félelem, a gyűlölet, az irigység és más bűnös szenvedélyek fogságába kerülhetsz. Ez a fogság nem csak külső körülményekkel vagy társadalmi normákkal kapcsolatos, hanem sokszor belső küzdelemből is fakad.
De Jézus Krisztus eljött, hogy megszabadítson minket ezen bűnös fogságból. Az ő kereszthalála és feltámadása az emberiség bűneinek teljes bocsánatát és a bűn hatalmának megtörését hozta el mindazoknak, akik hisznek Benne. Ő az egyetlen út a valódi szabadsághoz.
Ez a szabadság nem csak a bűntől való megszabadulást jelenti, bár ez az első lépés. Ez a szabadság olyan életmódot is magába foglal, amelyben a Szentlélek vezetése alatt élsz, és Krisztushoz hasonló módon szeretsz és szolgálsz másoknak. Ez a szabadság azt is jelenti, hogy nem vagy többé a múltad rabszolgája, hanem új teremtmény lettél Krisztus Jézusban.
De ez a szabadság nem automatikus vagy egyszeri esemény. Ez egy folyamatosan megújuló utazás, amelyben mindennap döntened kell az igazság és a szeretet útjának követése mellett. Ezért fontos, hogy minden nap keresd Jézust és szoros kapcsolatban maradj Vele az imádság, az Igében való elmélyülés és a Krisztus követőinek közössége által.
Ha tehát a Fiú megszabadít téged, valóban szabadok leszel. Ez az igazság kihívást jelent, de ugyanakkor hatalmas reménységet is hordoz magában. Nem tudsz uralkodni az indulataidon, gondolataidon, kívánságaidon, szavaidon, cselekedeteiden? Krisztus meg tud szabadítani. Hadd legyen tehát az életed mindig az Ő szabadságában és szeretetében való teljes részesedésre törekvő útkeresés!


IMA: Istenem, olyan sokféle igazság és olyan sokféle szabadság van ebben a mulandó világban, de csak Krisztus által elérhető az Igazság és a szabadság. Hadd tudjon kiteljesedni életem ezek által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...