2024. február 14., szerda

Teljes bizalom

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. Ézsaiás könyve 55. fejezet 8-9. versek



Az Isten gondolatának és útjának magassága az emberi értelem fölött áll. 
Az emberi természet hajlamos arra, hogy az életét és a döntéseit a saját megértésére és belátására alapozza. Gyakran úgy gondolhatod, hogy az, amit értesz és látsz, az az egyetlen valóság, és ez az egyetlen út a boldogsághoz és a sikerhez. De Isten ezt a hozzáállásodat ma megkérdőjelezi.

Az Úr arra emlékeztet téged, hogy az Ő gondolatai és útjai messze felülmúlják azokat a dolgokat, amelyeket te magad megtervezel és követsz. A te látóköröd korlátozott, és gyakran nem látod át  azokat az összefüggéseket, amelyek közepette az életed zajlik. De az Úr mindenható és mindenütt jelenvaló, és Ő mindig az abszolút igazság és bölcsesség forrása.
Az Úr útjai nem mindig érthetőek azonnal, és gyakran megpróbáltatásokkal és nehézségekkel járnak. De amikor elhagyod saját utaidat, és hűségesen követed az Ő vezetését, akkor megtapasztalod az Ő kegyelmének és szeretetének gazdagságát. Az Ő útjai mindig az életre és az áldásra vezetnek, még akkor is, ha az eleinte nehéznek vagy felfoghatatlannak tűnnek.
Az Úr gondolatai és útjai olyanok, mint az ég magassága a földhöz képest: meghaladják az emberi képességeinket és lehetőségeinket. De ez nem ok arra, hogy elkeseredj vagy kétségbe ess. Inkább hálát adhatsz Istennek azért, hogy ilyen nagy szeretettel és bölcsességgel gondoskodik rólad, és bízhatsz abban, hogy mindig vezetni fog téged az Ő útján. Legyen tehát a mi imánk mindig az, hogy legyen meg az Ő akarata, ne a miénk, és hogy mindenben hűségesen kövessük Őt, hiszen Ő az, aki ismeri igazán az élet útját és a valódi boldogság forrását.

Ima: Istenem, nem csodálkozom, hogy sokszor nem értem szándékaidat, terveidet, gondolataidat, hiszen azok sokkal magasabbak az én értelmemnél. Szeretnék hittel és bizalommal Rád támaszkodni. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...