2024. március 19., kedd

Bízol Istenben?

Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle.
János első levele 5. fejezet 14-15 versek



Az imádság az, amikor szívünket, gondolatainkat és vágyainkat az Isten jelenlétébe helyezzük, és megosztjuk vele mindazt, ami bennünk van. Az imádság egy olyan mély és szent cselekedet, amelyben kifejezheted szeretetedet, háládat és kéréseidet Istennek.

Az Igében olvassuk, hogy az iránta való bizalmunk azt jelenti, hogy ha valamit az Ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. Ez a bizalom megerősít bennünket abban, hogy Isten mindig figyel ránk, és gondoskodik rólunk. Tudjuk, hogy Ő mindig jelen van életünkben, és mindig meghallgat minket, ha hittel fordulunk hozzá.

De mi történik, amikor nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogy szeretnéd? Amikor úgy érezed, hogy az imádságaidra nem kapsz választ, vagy nem úgy, ahogy szeretted volna?

Ebben az időszakban is meg kell őrizned Isten iránti bizalmadat. Mert az Igében olvashatod, hogy ha tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már meg is kaptuk, amit kértünk tőle. Az Úr meghallgatja imádságaidat, és válaszol rájuk a legjobb módon és időben.


Az iránta való bizalom azt jelenti, hogy még akkor is, amikor úgy érezed, hogy az imádságaid nem kapnak választ, vagy nem úgy, ahogy szeretted volna, bízol az Úrban. Mert tudhatod, hogy Ő mindig veled van, mindig figyel rád, és mindig gondoskodik rólad a legjobb.


IMA: Istenem, tudom, hogy amikor nem hallgatsz meg azért van, mert nem a Te akaratoddal összhangban kérek dolgokat. Taníts meg engem olyan dolgokat kérni imában, amelyek valóban a javamat szolgálják és a Te nevedre dicsőséget hoznak. Szeretnék bízni benned. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...