2024. március 18., hétfő

Minden vigasztalás Istene

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.                            Korintusiakhoz írt második levél 1. fejezet 3-4. versek



Az emberi élet gyakran olyan, mint egy hajóút a viharos tengeren. Hol nagy a csend és nyugalom, hol pedig viharok tombolnak, villámok cikáznak és mennydörgés hangja hallatszik. De Isten gyermekeként, mindig akad valaki, aki ott van melletted, hogy megvigasztaljon minden nyomorúságodban.

Ez a vigasztaló jelenlét az Úr műve. Ő az, aki hűségesen melletted áll a viharok közepette is, szívedbe lehelve a békét és reményt. Az Ő szeretete és kegyelme olyan mint a lágy eső a kiszáradt földön, amely megnyugtatja a fáradt lelkeket és táplálja a reményteleneket.

Mikor a szíved terhet hordoz, amikor a lelked sötétségben vergődik, Ő jön és megnyugtat téged. Az Ő szavaiban és szeretetében találhatod meg az igazi vigaszt, mely képes gyógyítani a legmélyebb sebeket és feloldani a legnagyobb fájdalmakat.

De az Úr nem csak azért vigasztal téged, hogy te magad megkönnyebbülésre találj. Ő arra hív téged, hogy te is válj vigasztalássá mások számára. Hogy azokat, akik körülötted szenvednek és gyötörődnek, vigasztald azzal a vigasztalással, amellyel Ő téged vigasztal.

Ez az igazi keresztény küldetés: osztozni mások terhében, megosztani mások fájdalmát, és vigasztalást hozni azok számára, akiknek szükségük van rá. Ahogy Krisztus önmagát adta értünk, úgy hív minket is, hogy szeretetteljesen és odaadással szolgáljunk másoknak. Legyen hát szívedben az Úr vigasza és békéje, hogy át tudd adni azt másoknak is.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy ha bőven van részem nyomorúságban, bőven van részem vigasztalásban is. Segíts a vigasztalás és bátorítás eszközévé válni azok számára, akikhez küldesz. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...