2024. március 17., vasárnap

Az elcsendesedés áldásai

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld.  46. Zsoltár 10. vers



Az elcsendesedés és a megnyugvás, az Isten jelenlétébe való belépés egyik legfontosabb lépése. Amikor elcsendesedsz és elcsendesíted a külső zajokat és zavaró gondolatokat, akkor lehetőséged nyílik arra, hogy befogadd Isten szellemét és jelenlétét. Ezáltal egy mélyebb kapcsolatba kerülhetsz Vele, és megérthesd az Ő irányító és vezető kezét az életedben.
Az Isten szavai arra hívnak téged, hogy ne csak te ismerd meg az Istent, hanem az egész világ is magasztalja Őt. Az Isten dicsősége mindenhol jelen van, és minden teremtménye által magasztalva van. A természet, az égbolt, az emberek, mind tanúskodnak arról az Istenről, aki mindenható, mindenütt jelenlévő és mindenek felett álló.
Legyen szívedben és életedben is ott az a vágy, hogy megismerd az Istent és magasztald Őt minden nap. Engedd meg magadnak, hogy elcsendesedj Előtte, és fogadd be az Ő jelenlétét az életedbe. Legyen az életed egy folyamatos dicsőítés és magasztalás az Isten számára, Aki méltó minden dicsőségre és tiszteletre örökkön örökké.

IMA: Istenem, ebben a zajos, zavaros világban szeretnék elcsendesedni, hogy tudatára ébredhessek a Te nagyságodnak, örökkévalóságodnak és Mindenhatóságodnak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...