2024. március 21., csütörtök

Halk és szelíd hang

Az ÚR ezt mondta: Jöjj ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! És amikor elvonult az ÚR, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az ÚR előtt; de az ÚR nem volt ott a szélben. A szél után földrengés következett; de az ÚR nem volt ott a földrengésben. A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott.                                                          Királyok első könyve 19. fejezet 11-12. versek



A hegytetőn állva, Illés a természet erejét tapasztalta meg, de az Úr jelenlétének valódi jele nem a hatalmas viharban, a földrengésben vagy a tűzben mutatkozott meg, hanem a halk és szelíd hangban.

Ebben a történetben megláthatod az Úr isteni jelenlétének nem mindig mennydörgés, villámok, hangok, fények a kísérői, vannak alkalmak, amikor különleges érzékenység, fogékonyság kell, hogy meghalld az Isten szelíd és halk szavát. Az Úr nem mindig a viharos eseményekben, az erőteljes megnyilvánulásokban vagy a feltűnő jelekben mutatja meg magát. Sokszor az Úr jelenléte meghallható a csendben, érezhető a szívedben, észlelhető a szelíd szavakban és tettekben.

Ahogy az Úr nem volt ott a viharban, a földrengésben vagy a tűzben, úgy gyakran az életedben sem a zajos eseményekben vagy a nagy szenzációkban találkozhatsz vele. Az Úr inkább a hétköznapok csendjében, az apró csodákban, a szeretet és jóság megnyilvánulásaiban jelenik meg.

Ezért fontos az életedben a csend megtartása és figyelmed Isten felé irányítása. Gyakran a csendben és a belső nyugalomban hallhatod meg az Úr halk hangját, mely vezet téged az igazság és szeretet útján. A szíveddel figyelve az Úr jelenlétére, megtapasztalhatod az őszinte és megható találkozást Istennel. Természetesen vigyáznod kell, hogy a saját gondolataidat, érzéseidet ne téveszd össze Isten hangjával. Ha Isten Szentlelke vezet, csak akkor tudod megkülönböztetni Isten szavát a hangos, fényes, látványos jelenségektől vagy akár a saját gondolataidtól.

Legyen hát szíved készen arra, hogy meghalld az Úr halk hangját a csendben, és higgy abban, hogy az őszinte és mély kapcsolat vele boldogságot és békességet hoz a te életedbe is.


IMA: Istenem, Szentlelked által hadd ismerjem fel mindig a Te szelíd, csendes hangodat és hadd tudjak engedelmeskedni annak. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...