2024. március 22., péntek

Elcsendesedés és imádkozás

Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott. Lukács evangéliuma 5. fejezet 16. vers



Az életünkben olykor szükségünk van arra, hogy visszavonuljunk a zajos világ zajától, hogy csendben, elszigetelve, az imádság erejével kapcsolódjunk Istennel. Az Ő példája mindig is az életünk vezérfonala lehet, hiszen Jézus Krisztus maga is többször keresett magának időt és helyet az imádsághoz.

A Biblia számtalan alkalommal említi, hogy Jézus visszavonult, hogy imádkozzon. Ezek az időszakok a lelki feltöltődés, a mennyei Atyával való intenzív kommunikáció és a szíved megtisztulásának időszakai lehetnek. Jézus e cselekedetei tanítanak téged is arra, hogy az imádság egy olyan erő, mely által megtapasztalhatod az Isten jelenlétét, bölcsességét és szeretetét.

Visszavonulásod a pusztába, az elszigetelődés, az imádság azonban nem csak egyéni lelki feltöltődésre szolgál. Ezek az időszakok olykor az újratervezés, a felkészülés és az életedben előtted álló kihívásokra való felkészülés lehetőségét is jelentik. Az imádság által megerősödhetsz, bölcsességet kaphatsz, és Isten vezetését kérheted az életed minden területén.

Az Úr példája arra int, hogy ha még Ő is szükségesnek tartotta az imádságot és a csendet az életében, akkor miért ne tennéd te is ugyanezt? A mindennapi kapcsolatod Istennel megerősít téged a próbákban, segít eligazodni az élet nehézségeiben és boldogabbá tesz téged az Ő jelenlétében.

Legyen hát szívedben az imádság öröme és hatalma, és keress időt arra, hogy visszavonulj a zajos világtól, hogy Isten jelenlétében megtaláld az igazi békét és feltöltődést.


IMA: Istenem, csak Rád van szükségem, hogy megkapjak mindent, amire szüksége van a lelkemnek. Tölts fel engem Szentlelked által. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...