2024. március 23., szombat

Engedelmeskedj, állj ellen és közeledj!

Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Jakab levele 4. fejezet 7-8. versek



Az Istennek való engedelmesség egy olyan életforma, melyet a szeretet, az alázat és a bölcsesség vezérel. Az Istennek való engedelmességben találhatod meg az igazi boldogságot és beteljesülést, mert az Ő útja mindig a legjobb és legmegfelelőbb lelked számára. Az Istennek való engedelmességben gyökerező életben megtapasztalhatod az Ő kegyelmét, szeretetét és vezetését, ami erőt ad neked az élet kihívásaiban.

Azonban az ördög csábítása mindig jelen van az életedben, kísértésként és csalárd ígéretekkel hívogatva téged. Az ördög vagy néha a saját kívánságod csábító hangja arra sarkall téged, hogy eltávolodj az Isten útjától, és a bűn sötét ösvényeire térj át. De Jakab apostol arra int, hogy állj ellen az ördögnek, és elfut tőled Ha Isten gyermeke vagy, akkor Krisztus által megvan a hatalmad arra, hogy ellenállj az ördögnek és a bűnnek. Ne gyárts tehát kifogásokat arra nézve, hogy miért nem tudsz ellenállni. Az Istenhez való hűségben és kitartásban találhatsz erőt és bátorságot, hogy ellenállj a kísértéseknek és megmaradj az Igazság útján.

Mindez egy személyes döntés kérdése. Az Istenhez való közeledés, a tisztaság és a megszentelődés mind-mind belső munkát igényelnek tőled. A megtisztított kezek és a megszentelt szív olyan feltételek, melyekkel közelebb kerülhetsz Istenhez, és Ő is közelebb fog jönni hozzád.

Legyen hát szívedben az Istennek való engedelmesség vágya, az ördögnek való ellenállás Szentlélek által kapott hatalma és a megtisztult, megszentelt szív áhítata. Állj szilárdan az Isten mellett, és engedd, hogy Ő vezessen téged mindennapi életedben az Ő útján. 

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus által gyermekeidnek megbocsátottál, őket szentté tetted, de segíts, hogy gyakorlatban is lehessek Szentlelked munkatársa abban, hogy közeledjek hozzád és ellenálljak az ördögnek és hazugságainak. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...