2024. március 3., vasárnap

Helyes értelem és ismeret

Jót tettél szolgáddal ígéreted szerint, Uram! Taníts engem helyes értelemre és ismeretre, mert hittel fogadtam parancsolataidat. 119. zsoltár 65-66. versek



Az Úr hűséges és irgalmas, mindig betartja ígéreteit, és mindig jót tesz szolgáival. Ez nem jelenti azt, hogy mindig fájdalommentes vagy könnyű úton vezet, de azt igen, hogy mindent a lelked javára munkál. A hívő szív pedig ebben a megtapasztalt jóságban és hűségben keresi az igazságot és a bölcsességet.

A helyes értelem és ismeret kérése egy mélyebb vágyakozás az igazság és az élet alapvető kérdéseinek megértése iránt. Ez a kérés azt fejezi ki, hogy az igazi bölcsesség és ismeret forrása az Istenben található. Az Úr igéje és tanításai azok a fények az élet sötét útján, melyek vezetnek téged az igazsághoz és a helyes döntésekhez.
A hit pedig az elfogadás és az elköteleződés kifejeződése az Isten parancsolatai iránt. Ez hit által válik lehetővé az Úr vezetésének elfogadása és az Ő útmutatásainak követése által. Amikor a hívő szív megtapasztalja Isten jóságát és hűségét, akkor készen áll az engedelmességre és az Úr akaratának követésére.
A helyes értelem és ismeret kérése az alázat kifejeződése. A hívő szív megérti, hogy saját bölcsessége és ismerete korlátozott, és ezért Istenre támaszkodik. Az Úrhoz fordulva és kérve az Ő bölcsességét és ismeretét, a hívő megmutatja, hogy az Úr iránti bizalma és hitének ereje túlmutat saját korlátolt megértésén.
Legyen ez az imádság a tiéd is, hogy kérhess Istentől helyes értelmet és ismeretet, és fogadd hittel az Ő parancsolatait. Engedd, hogy az Úr vezessen téged az igazság útján, és tanítsa meg neked az Ő akaratát követni életed minden napján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...