2024. március 1., péntek

Tudatosan a kísértések ellen

Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen."     Máté evangéliuma 26. fejezet 41. vers



Egyáltalán nem könnyű megtartani a belső egyensúlyt és a lelki tisztaságot egy világban, mely tele van kísértésekkel és próbatételekkel.
Az emberi lélek képes befogadni az Isten igazságát és világosságát, készen áll a lelki fejlődésre és az erkölcsi elköteleződésre. Ám a test gyakran gyenge és sebezhető. A fizikai vágyak és az érzéki élvezetek vonzásában könnyen elbukhatsz, elveszítve az útvesztőben az igazság és a tisztaság irányát.
Ezért hív Isten arra, hogy virrassz és imádkozz. Az éberség és az imádság segítségével erőt meríthetsz a lelki harchoz. Az imádság által kapcsolódsz az isteni erőforrásokhoz, melyek támogatnak téged a kísértésekkel való küzdelemben. Az imádság nemcsak egy rituális cselekedet, hanem egy mély, belső párbeszéd az Istennel, melyben kifejezheted vágyadat az Isten vezetésére és a védelmére.
Az éberség pedig felkészít téged arra, hogy felismerd és elkerüld a kísértéseket. Amikor tudatos vagy az életedben zajló dolgokat tekintve, akkor képes vagy megkülönböztetni az igazat a hamistól, és helyesen cselekedni a nehéz helyzetekben.
Így hát, e bölcs szavak felhívása arra int téged, hogy ne hagyd magadat elvakítani az érzéki gyönyörök és a világi csábítások által. Inkább légy tudatában az életedben jelen lévő lelki dimenzióknak, és kérd az Istentől az erőt és a bölcsességet a kísértések elleni küzdelemhez.

IMA: Istenem, segíts nekem éberen és tudatosan felvenni a harcot a kísértések ellen a Te hatalmaddal. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...