2024. április 30., kedd

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."        Lukács evangéliuma 41-42. vers



Ebben a rohanó világban könnyen szem elől tévesztheted a megfelelő fontossági sorrendet és megfeledkezhetsz arról, mi az igazán fontos az életben. Akár a munkád, a mindennapi feladatok, vagy az életed váratlan kihívásai terelik el a figyelmedet, hajlamos lehetsz sok mindenért aggódni és nyugtalankodni, ahogy Márta tette a Bibliában.

Az Úr szavai Mártához a következők voltak, "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre," emlékeztetnek téged arra, hogy az életben valóban csak egy dologra van szükség: arra, hogy közel légy Istenhez és az Ő békéjét, szeretetét megtapasztald. Mária ezt választotta, amikor Jézus lábánál ült, hogy hallgassa Őt, és ez a rész "nem vehető el tőle."

Engedd, hogy ez az üzenet bátorítson ma téged: bármi történjék is, válasszad a "jó részt", ami nem más, mint Isten jelenlétében lenni, szeretetére és bölcsességére figyelni. Ez az a béke és megnyugvás, ami minden körülmények között megmarad, és ami által valódi értelmet és célirányosságot találhatsz életedben. Ez az a megfelelő alap, amelyre építve a napi feladataid, munkád is igazi értelmet nyerhet.

Állj meg néha, lélegezz, és emlékezz arra, hogy az Úr mindig gyermekeivel van, kész arra, hogy megadja neked a szükséges bölcsességet, erőt és nyugalmat. Tölts időt az Ő jelenlétében, olvasd az Ő szavait, és hagyd, hogy Ő formáljon és vezessen téged.

Legyen ez a nap a belső béke, a szeretet és a tudatosság napja számodra, ahogy tudatosan választod a "jó részt", amelyet senki nem vehet el tőled.

Isten áldása kísérjen!

IMA: Istenem, szeretnék a Te jelenlétedben élni, töltődni, dolgozni, hogy mindent a Te dicsőségedre tehessek és a jó rész választhassam. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szeretetben...

Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! Korintusiakhoz írt első levél 16. fejezet 14. vers Ez a rövid, mégis mélyreható üzenet megragadja ...