2024. április 25., csütörtök

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Rómaiakhoz írt levél 12. fejezet 17, 19. versek



"Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért." Ez az Ige egyértelmű utasítást ad nekünk arra vonatkozóan, hogy hogyan reagáljunk, amikor bántanak vagy sebet okoznak nekünk. A világi logika gyakran azt sugallja, hogy a rossz cselekedeteket rosszal kell viszonozni, azonban a Biblia egy más utat mutat. Jézus tanítása szerint a szeretetnek és a jócselekedeteknek kell uralkodniuk még akkor is, amikor ez a legnehezebb.

"Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: 'Enyém a bosszúállás, én megfizetek' - így szól az Úr." Isten itt arra emlékeztet téged, hogy a bosszú és az igazságszolgáltatás az Ő kezében van. Amikor a bosszú útját választod, akkor magad veszed el a lehetőséget Istentől, hogy beavatkozzon és igazságot szolgáltasson. Az Úr szeretete és igazságossága tökéletes, és Ő jobban látja az emberek szívét és indítékait, mint te valaha is láthatod.

Ez a tanítás arra hív téged, hogy légy türelmes, és bízz Isten ítéletében. Amikor megbocsátasz másoknak, és megtagadod a bosszúvágyat, valójában Isten kezébe helyezed a helyzetet. A megbocsátás és a bosszú elutasítása lehetőséget nyújt számodra, hogy tanúja légy Isten irgalmának és igazságosságának. Nézd csak Pál apostol hogyan gyakorolta ezt: " Alexandrosz, a rézműves, sok rosszat követett el ellenem. Megfizet neki majd az Úr cselekedetei szerint. Te is őrizkedj tőle, mert igen hevesen ellenállt a mi beszédeinknek." Amikor valaki sebeket okoz neked, rosszat tesz veled, a harag, mint érzés természetes. Az érzelem önmagában nem bűn, de vigyázz, hogy ne uralkodjon rajtad és ne késztessen bosszúállásra. Találj békességet és megnyugvást abban, hogy átadod a dolgot az igazságosan ítélőnek.

IMA: Istenem, én szeretném elengedni azokat a bántalmakat, amik engem értek és Rád bízni őket, aki tökéletes és igazságos bíró vagy. Köszönöm, hogy ebben a tudatban békességet, nyugalmat lelhetek. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...