2024. május 20., hétfő

A Szentlélek egyesítő ereje

Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. (Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 4. vers )



Pünkösd ünnepe, amelyet a keresztény világ a húsvét utáni ötvenedik napon ünnepel, különleges jelentőséggel bír. Ezen a napon ünnepeljük a Szentlélek kiáradását és a Krisztus egyházának születését.

Milyen csodálatos lehetett látni, ahogyan „mindannyiukat betöltötte a Szentlélek”! Ez az a pillanat, amikor Isten eredeti ígérete beteljesedett. Jézus megígérte tanítványainak, hogy elküldi a Segítőt, a Vigasztalót, aki velük marad és megtanítja, eljuttatja őket minden igazságra.

A Szentlélek kiáradása azt mutatja, hogy Isten közvetlenül jelen van ebben a bűn által egyre inkább romló világban, hogy Ő nem távoli, hanem közel van, és valódi kapcsolatot akar veled és velem létesíteni. A Lélek ajándéka által Isten közelsége és útmutatása mindannyiunk számára elérhetővé válik.

Ez az esemény arra is emlékeztet bennünket, hogy az Isten megtért és újjászületett gyermekeire nézve a Szentléleknek egyesítő ereje van. Amikor a Szentlélek betöltötte a jelenlévőket, különböző nyelveken kezdtek beszélni, amit mindenki megértett. Ez a nyelveken szólás nem csak csodás jel, hanem mélyebb szimbóluma annak, hogy a Szentlélek hidakat épít az emberek között, lebontva a nyelvi és kulturális akadályokat. Emlékezz, hogy az emberiség történelmének hajnalán még minden ember egy nyelvet beszélt, de ahelyett, hogy Istennek adjanak dicsőséget, összefogtak, hogy egy égig érő tornyot építsenek a saját maguk dicsősége miatt. Amikor egy ember, gyülekezet, egyházfelekezet kész lemondani a saját maga dicsőítéséről, a Szentlélek által helyreáll a rend. Manapság rengeteg példát látunk arra, hogy ugyanazon a nyelven beszélünk, de mégsem értjük egymást. A Szentlélek csodája viszont az, hogy különböző nyelvből, népből, kultúrából jövő emberek tökéletes egységben és egyetértésben élhetnek a Szentlélek által.

Mai világunkban, ahol annyi szétválasztó tényező van, mennyire nagy szükségünk van a Szentlélek egyesítő és béketeremtő erejére! Kérd, hogy a Lélek munkálkodjon bennünk is, hogy jobban megértsük egymást és valódi közösséget alkothassunk!


Ima: Drága Mennyei Atyám,
Hálát adok Neked, hogy eljött a Szentlélek, és ma is betöltheti azok szívét, akik átadják teljesen életüket Istennek. . Köszönöm, hogy megújítasz és vezetsz minden nap. Segíts, hogy megérezzem a Szentlélek jelenlétét az életemben, és hogy nyitott szívvel fogadjam el az Ő útmutatását. Adj nekem erőt, hogy szeressem és megértsem azokat, akik szintén a Te gyermekeid és hogy közösségünkben a Lélek egyesítő ereje munkálkodjon. Jézus nevében kérlek, Ámen.

Áldott pünkösdi ünnepet kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...