2024. május 21., kedd

Isten dícsérete

Mindennap áldalak téged, dicsérem nevedet mindörökké. Nagy az ÚR, méltó, hogy dicsérjék, nagysága felfoghatatlan. Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet.                        145. Zsoltár 2-4. versek



A fenti igeversekben több mély üzenet is rejlik számodra, melyeket érdemes szívedbe vésni és elmélkedni rajta.

Először is, az Isten felé irányuló mindennapos hála és dicséret fontossága.

Minden egyes nap lehetőség van arra, hogy kifejezd háládat Isten iránt. Nem csupán a napjaid jó pillanataiban, hanem minden helyzetben — a nehézségek közepette is — emlékezz meg az Úr jóságáról és szeretetéről. Az ilyen hozzáállás nem csak neked ad békét és örömöt, hanem tanúskodik hitedről mindazoknak, akik körülötted vannak.

Másodszor, gondolj csak az Úr hatalmas nagyságára. Olyan mérhetetlen és felfoghatatlan Isten nagysága, amely a mi emberi elménket meghaladja. És mégis, ez az Isten, szeretettel fordul feléd minden nap, vigyáz rád, vezet téged és hallja imáidat. Ez a tudat megerősíthet téged, hogy bármilyen kihívással is nézel szembe, Isten hatalma és szeretete mindig veled van.

Végül, az Ige rámutat, hogy nemzedékről nemzedékre dicsérik az Úr műveit és hirdetik hatalmas tetteit. Az Úr munkája nem ér véget egyetlen generációnál; örök és folyamatos. Minden egyes generáció megkapja a lehetőséget és a feladatot, hogy feladatának tekintse az Úr dicséretét és megemlékezzen hatalmas tetteiről. Ma divatos a különböző gyülekezeti énekvezető csoportokat: dicsőítő csoportoknak nevezni. Ez több szempontból is helytelen. Egyrészt az Isten dicséretét nem lehet leszűkíteni néhány emberre, mert ezáltal a gyülekezet többi tagját automatikusan nézőknek, passzív megfigyelőknek bélyegezzük. Másrészt a dicsőítést nem lehet és nem is szabad kisajátítani vagy csak az éneklésre korlátozni. Isten minden embert azért teremtett, hogy Őt dicsőítse. Énekkel és mindennel, amit csak tesz a teremtett ember. Lásd meg ebben a te hivatásodat is, hogy hitedet átadd a következő generációnak, hogy ők is megismerhessék és dicsérhessék az Urat, ahogyan te is teszed.

Legyen hát minden napod, forrása az Isten dicséretének és áldásának. Engedd, hogy az Ő hatalmas tettei megerősítsenek téged, és légy hűséges tanúja az Ő nagyságának minden ember előtt.

IMA: Istenem, szeretném betölteni földi létemnek végső értelmét, szeretnélek hitelesen és folyamatosan, kitartóan dicsőíteni, magasztalni. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...