2024. május 5., vasárnap

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében,
Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers



Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jézus Krisztus testi anyja jut eszembe, aki méltósággal és szeretettel viselte el azt a különleges hivatást, melyet Istentől kapott. Mária példája jó példa minden anya számára, aki nap mint nap odaadó szeretettel és végtelen türelemmel neveli gyermekeit.

Minden anya életében vannak olyan pillanatok, amikor a gyermeknevelés kihívásai és a szeretet gyönyörűsége egyesülnek. A Biblia azt mondja, hogy Mária „mindezeket a szavakat megőrizte szívében”. Ez a vers azt sugallja, hogy Mária gondosan őrizte és mélyen értékelte azokat a pillanatokat és tanulságokat, amiket Isten, a fia nevelése során elé tárt.

Kérlek, értékelj minden pillanatot, amit gyermekeddel töltesz, minden kihívást, minden örömteli nevetést és minden tanítási lehetőséget. Mint Mária, te is „raktározd el” ezeket a pillanatokat a szívedbe, mert ezek az emlékek kincsek, melyek erőt adnak neked a nehéz napokon és örömöt nyújtanak a boldog időkben.

Talán már "kirepültek" a gyermekeid és hálás vagy azért, hogy felnevelhetted őket. Vedd elő ma azokat az emlékeket, amiket elraktároztál velük kapcsolatosan és légy hálás értük.

Hálát adunk Istennek minden anyáért, aki szeretettel és kitartással neveli gyermekeit. Imádkozunk azért, hogy Isten adjon erőt, bölcsességet és szeretetet minden anyának, hogy képes legyen az Ő akaratát követve vezetni és formálni gyermekeit.

Ezen különleges napon kívánom neked Isten gazdag áldását és szeretetét, ahogy haladsz ezen a csodálatos és kihívásokkal teli úton, hogy anyaként a lehető legjobbat nyújthasd.

Boldog, áldott Anyák Napját minden édesanyának, nagymamának!

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te szereteted által meg akarsz áldani minden édesanyát, nagymamát, gyermeket. Hadd nyissuk meg mindannyian a mi szívünket Előtted, az igaz Szeretet előtt. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A döntés joga és felelőssége

De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket aty...