2024. május 6., hétfő

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.               Zsidókhoz írt levél 12. fejezet 11. vers



A Zsidókhoz írt levél ihletőjének szavai, melyeket fentebb olvashattál, világos üzenetet hordoznak számunkra: "Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa." Ez emlékeztet minket arra, hogy Istennek nincsenek neveletlen gyermekei. Isten neveli, formálja, tanítja az övéit és ennek egyik eszköze a fegyelmezés. Minden fegyelmezés, minden próbatétel, amellyel szemben állsz Isten gyermekeként, része Isten nevelő szeretetének amely a javadat szolgálja. Mint az arany, mely tisztul a tűzben, úgy tisztul meg a hited, jellemed, és lelked is az élet tüzeiben.


Ha tehát nehézségekkel nézel szembe, ne lásd ebben csupán a keserűséget, hanem mint lehetőséget a növekedésre és az igazság gyümölcseinek megszerzésére. Isten nem hagy téged egyedül a fegyelmezés útján sem; Ő maga vezet téged át a viharokon, megerősít és megújít téged. A próbák által gyarapodó belső béke és erő, melyet másokkal is megoszthatsz, Isten kegyelmének csodálatos tanúbizonysága.

Bátorítsuk tehát egymást ebben a tudatban, és tartsuk szem előtt: amit ma nehézségként élünk meg, az hosszú távon az Úr áldásaként szolgálhat életünkben. Legyünk türelmesek és kitartóak, hiszen ahogyan az író is mondja, később a béke gyümölcsét fogjuk teremni, ha engedjük, hogy Isten formáljon minket a nehézségeken keresztül.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te fegyelmezésed tökéletesen javát szolgálja gyermekeidnek. Segíts ezt szem előtt tartanom. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A döntés joga és felelőssége

De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket aty...