2024. május 28., kedd

Isten megkülönböztetett szeretete

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Római levél 8. fejezet 28. vers



Istennek vannak általános ígéretei, áldásai. Ha valaki Őt tiszteli, követi, ha valaki elfogadja az Ő szeretetét és átadja életét neki, annak is ad esőt, abban is fenntartja a fizikai életet, sok esetben ad neki erőt és elérhet bizonyos célokat a földi létben. Nagyon sok esetben még hosszú fizikai életet is élhet.
Viszont a fenti áldásokat azokat is megkapják, akik Istent gyalázzák szavaikkal vagy/és tetteikkel, akik tagadják az Ő létezését stb. stb. Az Isten ellenségei is megkapnak bizonyos általános áldásokat ebben a földi életben. Ez azért van így, mert a végső, igazságos ítélet a síron túl vár úgy a gonoszokra, mint azokra, akik Istent szeretik és életüket átadták Neki.
A fenti igeversben foglalt ígéret viszont kizárólag Isten megtért, újjászületett, Isten szeretetét befogadó gyermekeire vonatkozik.
Igaz, hogy manapság sok-sok istentelen ember is szeretné azt hinni, hogy életében semmi sem véletlen és minden esemény, rossz döntés, bűn, lázadás végső soron javát és fejlődését szolgálja, de ez voltaképpen csak önbecsapás. Olyan sok ember ragad meg életének bizonyos szakaszában és arra ítéli magát, hogy újra és újra ugyanazokat a köröket rója, ugyanazokat a hibákat, bűnöket kövesse el újra és újra ahelyett, hogy felelősségteljesen szembenézne életében elkövetett hibákkal és azokat Isten elé hozva, újat kezdene.
Ha Isten gyermeke lettél vagy leszel, akkor fontos tudnod, hogy Istennek van egy terve az életedre nézve. Ez a terv átfogja az életednek minden vonatkozását. Isten gyermekeként nem mindig érted, hogy mi miért történik életedben, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy bízz a mennyei Atyád ígéretében. Vannak esetek, amikor a közeljövőben fogod megérteni azt, ami ma történik veled, van, hogy a távoli jövőben és olyan is van, hogy csak az Isten országában fog teljesen összeállni a kép.
Az elmúlt hónapokban bezárult előttünk egy ajtó a szolgálatunkat, közösségi hitéletünket tekintve, ma pedig kapkodjuk a fejünket, mert folyamatosan nyílnak meg újabb és újabb ajtók előttünk. Néha úgy érezzük nem tudjuk tartani a lépést az új lehetőségek megragadását illetően. :)
A fenti ígéret nem garancia arra, hogy életedben mindig minden kényelmes vagy zökkenőmentes lesz, de Isten minden körülményt felhasznál arra, hogy érzelmileg, lelkileg és hitben éretté tegyen.
Ez a hit tesz arra képessé, hogy lásd a viszontagságos időkben is az Isten szeretetének áldásait.
Isten ismeri a gondolataidat. Hallja a sóhajaidat, látja a titokban hullatott könnyeidet és ismeri a soha el nem mondott, legmélyebb gondolataidat is. Ez nem zárja ki a fájdalmat, nem vonja kétségbe a küzdelmek valóságát, hanem egy mélyebb, Istenbe vetett bizalmat épít ki benned.
Az Ő szeretete és bölcsessége felülmúl minden emberi értelmet, és ha szerinte jársz és szereted Őt, felismered, hogy életed minden pillanata – akár jó, akár rossz – egy mozaik darabja, amely végül egy gyönyörű képpé áll össze az Ő tervében.


IMA: Istenem, köszönöm a Te különleges szereteted, törődésed és terved amelyet a gyermekeid iránt tanúsítasz. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...