2024. május 27., hétfő

Isten bíztatása gyermekei számára

Azon a napon így biztatják Jeruzsálemet: Ne félj, Sion, ne csüggedj el! Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.                                  Sofóniás könyve 3. fejezet 16-17. vers



A fenti igeversek rendkívüli bátorítást nyújtanak minden Krisztust követő keresztény számára. Isten arra hív téged, hogy ne félj és ne csüggedj el. Az élet kihívásai, a mindennapok nehézségei sokszor próbára tehetik hitedet, de tudnod kell, hogy soha nem vagy egyedül. Az Úr, a mi Istenünk velünk van, Ő erős és megsegít téged.

Isten jelenléte melletted áll minden pillanatban. Ő nemcsak erővel telve áll melletted, hanem boldog örömmel is, szeretete soha nem hagy alább. Amikor elbizonytalanodsz, amikor a világ terhei rád nehezednek, emlékezz arra, hogy az Úr szeretete megújít téged. Az Ő szeretete az, amely képes felvinni téged a remény csúcsára, amikor minden más elveszettnek tűnik.

Az Isten ujjongva örül övéinek. Gondoljunk bele abba az elképzelhetetlen boldogságba, amit Ő érez gyermekei iránt! A Teremtő, aki mindent megalkotott, örömmel és szeretettel néz rád is, ha már átadtad életed Neki. Ez a tudatosság legyen az, ami erőt ad mindennapi küzdelmeidhez. Lásd magadat Isten szemével: értékesnek, szeretettnek és megbecsültnek.

Bármivel is nézel szembe ma, tartsd szem előtt ezeket az éltető ígéreteket. Isten veled van, Ő megsegít téged, és örömét leli benned. Bízz az Ő hatalmas erejében és szeretetében, és te magad is ujjongj az Ő jelenlétében.

IMA: Istenem, olyan nagy áldás, hogy Te ilyen nagy szeretettel, örömmel tekintesz gyermekeidre. Neveled, tanítod, fegyelmezed őket, de nem mondasz le azokról, akik ragaszkodnak Hozzád. Krisztus nevében dicsérünk ezért. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...