2024. május 10., péntek

Istenből fakadó öröm

Megtölti még szádat nevetéssel, és ajkaidat ujjongással. Jób könyve 8. fejezet 21. vers



A világban gyakran azt láthatod, hogy az istentelen rövid távon nagyon jóízűen nevet. Nevet azért, mert látszólag sokkal jobban alakulnak a dolgai, mint az istenfélő embernek, nevet azért, mert kiaknázza a világban elérhető múló élvezeteket és nevet azért, mert nem gondol a lelke jövőjére. 
Ezzel szemben Isten gyermekei küzdenek, harcolnak, izzadnak, könnyeznek, fegyelemmel harcolják a hit harcát és a kívülállónak úgy tűnhet, hogy sokkal boldogtalanabbak, mint a fent említett istentelenek. A fenti ígéret különösen fontos lehet azok számára, akik éppen nehéz időszakokon mennek keresztül, emlékeztetve őket arra, hogy van remény, és hogy Isten gondoskodik róluk.
A nevetés nem csupán egy fizikai reakció, hanem mély spirituális jelentősége is van. A nevetés gyógyít, felold, és segít áthidalni a szakadékot a félelem és a bizalom között. Ujjongásunk a szabadság érzését tükrözi, amit Isten jelenléte hoz el az életünkbe.

Az Isten adta öröm nem csak a jelenlegi boldogságot jelenti, hanem a jövőbe vetett bizalmat is tükrözi. Amikor Isten megtölti a szánkat nevetéssel, egy újfajta perspektívát nyit meg előttünk, ami által másképp látjuk a világot, a körülményeinket, és még a saját szenvedéseinket is.

Hallgass tehát Isten ígéretére. Akik istentelenként örülnek, azoknak az öröme gyászra fordul, de az Istennel járók gyásza nevetéssé válik. Keress okot a nevetésre és az ujjongásra a mai napon, még akkor is, ha nehézségekkel szembesülsz. Engedd, hogy Isten megtöltse életedet azzal az örömmel és nevetéssel, amit az istentelen nem tapasztalhat a világ múló élvezeteinek kiaknázása közben.

IMA: Istenem, a Tőled fakadó örömre, nevetésre, ujjongásra van szükségem a mai napon. Krisztus nevében add ezt meg nekem, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...