2024. május 11., szombat

Az Úr Jézus nevében, Isten dicsőségére élni

Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. Kolossébeliekhez írt levél 3. fejezet 17. vers



Amikor arra törekszel, hogy minden szavad és tetted Jézus nevében történjen, tulajdonképpen Isten akaratát valósítod meg életedben. Ez nem mindig könnyű feladat. Mindennapi életed során gyakran kerülsz olyan helyzetekbe, ahol nehéz úgy döntened vagy cselekedned, ahogy azt a hited előírná. Ilyenkor különösen fontos, hogy emlékezz erre a versre és arra, hogy minden helyzetben Isten dicsőségére kell törekedned.A vers másik fontos üzenete a hálaadás. Nem csupán akkor kell hálát adnod, amikor jó dolgok történnek veled, hanem a nehézségek közepette is. Ez azért van, mert minden, ami veled történik, Isten nagyobb tervének része, és minden tapasztalat által Isten képes formálni és építeni a hitedet. Ez nemcsak mélyíti kapcsolatodat Istennel, hanem erőt és bátorságot is ad neked az élet viharaiban.
Hogyan tudod ezt a tanítást gyakorlatban is megvalósítani? Kezdd azzal, hogy naponta többször is elcsendesedsz, és elgondolkodsz azon, hogy vajon aznapi cselekedeteid és szavaid tükrözték-e Jézus szeretetét és tanítását? Keress lehetőségeket arra, hogy másoknak segíts, és ezen keresztül Isten szeretetét közvetítsd feléjük. És ne felejts el hálát adni, még a legkisebb jóért is, amit észreveszel az életedben.

IMA: Istenem, Te teremtettél így minden jogod megvan ahhoz, hogy olyan életvitelt várj el Tőlem, amellyel Téged, a Teremtőmet és Megváltómat dicsérlek. Segíts nekem a gyakorlatban kivitelezni a mai Ige üzenetét. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...