2024. május 12., vasárnap

Megújuló erőforrások

Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Jeremiás siralmai 3. fejezet 22-23. versek



Jeremiás, a síró próféta, a nemzeti tragédia és saját személyes szenvedése közepette is képes volt felismerni és megénekelni Isten irántunk való szeretetét és hűségét. Ez a felismerés ad neked, mai olvasónak is reményt és vigaszt a változó és gyakran kihívásokkal teli világban.

Először is, fontos megértened, hogy Isten szeretete nem pusztán emberi érzelmek sorozata, hanem mély, változatlan valóság, amely meghatározza az Ő lényegét. Isten szeretete aktív és állandó; nem függ emberek viselkedésétől vagy a világ változásaitól. Ez a szeretet az, amiért "nincs még végünk". Amikor úgy érzed, hogy minden elveszett, amikor a remény szinte láthatatlan, Isten szeretete ott van, mint szilárd alap, amire építhetsz.

Másodszor, Isten irgalma, amely "minden reggel megújul", egy lenyűgöző igazság, amely bátorít téged minden nap. Ebben rejlik az a bizalom, hogy bármilyen hibát követsz el, Isten új kezdetet kínál neked minden egyes nap. Ez nem azt jelenti, hogy könnyelműen élhetsz, hanem hogy mélyen hálás lehetsz, és naponta törekedned kell arra, hogy ne élj vissza ezzel a naponta megújuló kegyelemmel.

Végül, Isten hűsége, ami "nagy", az alapja minden bizalomnak és hittel teli életnek. Ez a hűség nem csupán múltbeli történetekre utal, hanem jelenvaló valóság, amelyet nap mint nap tapasztalhatsz. Isten hűsége azt jelenti, hogy soha nem hagyja el gyermekeit, és mindig ott van, hogy vezessen, támogasson és vigasztaljon téged (ha az Ő gyermeke vagy) minden helyzetben.

Ezek az igazságok nemcsak elméletben léteznek, hanem gyakorlati útmutatást is adnak neked. Hogyan élhetsz hát ezekkel az igazságokkal a mindennapokban? Mindennap kezdhetsz egy imával, amelyben Isten irgalmáért és útmutatásáért könyörögsz. Légy nyitott arra, hogy észrevedd és elismerd Isten jelenlétét és munkáját életedben. Olvasd naponta Isten szavát és elmélkedj az olvasottakon. Keress egy bibliai alapokon álló keresztény közösséget, gyülekezetet,a hol épülhetsz és építhetsz lelki értelemben. És mindig emlékezz, hogy bármilyen nagy is a kihívás, Isten szeretete és hűsége képes átvinni téged rajta.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál ezen a reggelen. Kívánom, hogy a mai nap során tapasztald meg Isten megújuló irgalmát és változatlan hűségét!

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te kegyelmed és irgalmad naponta megújul gyermekeid felett. Segíts nekem, hogy ne éljek vissza ezekkel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...