2024. május 13., hétfő

Isten ajándékai

De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából.                    Prédikátor könyve 3. fejezet 13. vers



Mindennapi életünk során hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy minden Isten ajándéka: – legyen az egy egyszerű étel az asztalon, egy pohár friss víz, vagy a kapcsolatainkban megélt örömök – Isten szeretetének és gondoskodásának a jelei. A fenti igevers emlékeztet téged arra, hogy minden, amihez hozzáférsz és amiben örömödet leled, Isten kegyelméből fakad.

Ezenkívül, a fenti igevers lehetőséget kínál arra, hogy elgondolkodj munkád értelmén és célján. Amikor munkád gyümölcsével örömöt tudsz szerezni másoknak, vagy amikor fáradságos nap után pihenést és felüdülést találsz, megtapasztalod Isten ajándékának gazdagságát. A munkád nem csak a megélhetést szolgálja, hanem lehetőséget teremt arra, hogy kapcsolatokat építs, fejlődj és lélekben is növekedj.

Így, minden nap, amikor elindulsz dolgozni, vagy amikor étkezel, legyen szívedben hála azért, hogy Isten gondoskodik rólad. Törekedj arra, hogy az általad végzett munka ne csupán saját javadat szolgálja, hanem másokat is építsen és támogasson. Az ilyen hozzáállás segít megérteni és átélni azt az igazságot, hogy az életed, minden apró részletében, Isten ajándéka.

Ha már az aktív éveid elmúltak és élvezed a nyugdíjas éveket, akkor is légy hálás Istennek mindenért és bízz az Ő gondviselésében. Ha valamilyen betegség miatt munkaképtelen lettél ne feledd, hogy Isten nem feledkezik meg rólad.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy gondot viselsz a tieidre. Adsz erőt nekünk, adsz munkát, amikor arra van szükségünk, erőt és mindent amire szüksége van a testünknek és lelkünknek. Magasztalunk Téged bőséges áldásaidért. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...