2024. május 14., kedd

Igazi bőség

...én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." János evangéliuma 10. fejezet 10. vers



Jézus Krisztus sokkal többet akar adni neked az anyagi javaidnál és azoknál a fizikai dolgoknál amiket birtokolhatsz vagy élvezhetsz itt a földön.
A bőség elsősorban a lelked bőségét, jólétét jelenti ez pedig átformálja teljesen azt ahogyan látod, tapasztalod a körülötted levő fizikai világot.


Először is Krisztus bőséget akar teremteni a kapcsolataidban


A szeretet, az elfogadás, a megbocsátás, az újrakezdés, a közösség mind olyan értékek, amelyeken keresztül megélheted a Krisztus által kapott bőséget.
Először is az Istennel való személyes közösség által akar Isten megtölteni téged az Ő szeretetének bőségével ezt pedig annyira gazdagon teszi, hogy egyszerűen túlcsordul a lelked és ilyen módon árad embertársaid felé is ebből a mérhetetlenül gazdag és csodálatos szeretetből.


Másodszor, Isten bőséget akar adni neked a szolgálatot illetően


A szolgálat az az eszköz, aminek segítségével kifejezésre juttathatod azt a gazdagságot, amivel Isten ajándékozott meg téged. Amikor idődet, energiádat, adottságodat vagy anyagi javaidat a szolgálat asztalára teszed, valójában a te életed is gazdagodni fog azáltal, hogy Isten eszközeként másokat gazdagítasz.
A szolgálat által kapcsolódhatsz azokhoz az értékekhez és célokhoz, amelyek túlmutatnak önmagadon, és amelyek közvetlenül tükrözik Isten szeretetét és gondoskodását.
Harmadszor, bőség a lelki növekedést illetően


A Krisztus által kínált bőséges élet velejárója a növekedés és az elmélyülés. Az imádkozás, a Biblia olvasása, tanulmányozása, az Isten szaván való elmélkedés, a közösségben megélt istentiszteleti alkalmak mind kiváló lehetőségek arra, hogy épülj és építs másokat.
Olyan szomorú megtért keresztényeket látni, akik valamilyen lelki gyermekbetegség miatt elakadtak a növekedésben és talán már évtizedek óta ugyanazon a lelki szinte vannak esetleg még vissza is fejlődtek.
Ha teljes hittel és bizalommal Krisztusra bízod életedet, hiszem, hogy Ő meg fogja gyógyítani, tisztogatni és gyümölcsözővé fogja tenni életedet azáltal, hogy meggyökerezel az Ő igazságaiban.


Negyedszer, bőség a reménységben


A keresztény hitben a remény nem egy illúzió vagy egy távoli álom; ez egy biztos tudás arról, hogy Isten irányít, és van egy örök jövőd, amelyet Ő készített számodra. Ez a remény erőt ad neked a nehézségek közepette, amikor szembenézel a világ nehézségeivel.
Bőséges életet élni Jézussal nemcsak azt jelenti, hogy bővelkedsz anyagi javakban, hanem hogy teljesen kiélvezed az élet minden ajándékát, amit Isten készített számodra. Lépj be egy mélyebb, gazdagabb és teljesebb életbe, amely mindig elérhető számodra Isten szeretetében.


Úr Jézus, köszönöm, hogy véreddel fizettél azért, hogy embertelen lelki nyomoromból igazi, bőséges, hálával, szeretettel, reménységgel és hittel teljes élettel ajándékozz meg. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...